maanantaina, maaliskuuta 10, 2014

Uskomatonta kuinka paljon oma silmä huijaa, 9.3 TS Ratu/ seuraeste

Hassua ettei ole tuolla Ratulla tullut käytä kuvaamassa mitään, vaikka se on todella lähellä omaa kotia. No nyt sitten ensimmäistä kertaa sinne suht positiivisella mielellä menossa. Olin kuullut maneesin olevan valoisa, joten ajattelinkin että nyt voisi onnistua ja mukavasti. Paikalla en tosin ehtinyt olla kuin muutaman luokan, korkeudet 60-90cm. Ehkä sitä tässä vuoden edetessä sitten isompaakin päästään kuvaamaan.

Kun astelin sisään maneesiin, ensimmäisenä itsekkin ajattelin sen olevan valoisa. Mutta se on vain jännä kuinka paljon ihmissilmä huijjaa. En tiedä ymmärrättekö jos sanon että se maneesi oli valoisa hämärä, mutta sellaiseksi sitä itse kuvailisin. Maneesi oli siis kirkas, mutta silti riittävän hämärä luomaan todella vaikeat olosuhteet tasoiselleni kuvailijalle. Onnekseni vielä suurin osa ratsukoista oli tummia, elikkä pulassahan sitä oltiin. Hämmentää itseänikin tuo valo, mutta sen kanssa sitä sitten koitettiin vain pärjätä ja piti opetella hieman uusia tarkennustekniikoitakin jotta edes jostain kuvasta saataisiin tarkka.

Kuvattavia esteitä sitten oli se kaksi kipaletta. Alkuun totesin että: "otampas tälläkertaa taas pystykuvia", vähän ajan päästä totesin olevani jälleen huonossa paikassa. Nehän hyppäsi melkein suoraan kohti vaikka luulin olevani viistossa! No eikun sitten paikkaa vaihtamaan. Alunperin suunnittelin tässäkin kuvaavani toisen esteistä pystyyn, mutta mitäpä sitten teinkään, koitin itseppäisesti vaakakuvaa ja eihän siitäkään sitten mitään tullut. Loppujenlopuksi tajusin vaihtaa takaisin suunnittelemaani pystykuvaan, jonka jälkeen sain muutamia siedettäviä otoksia aikaiseksi. On se kumma kun ei taas oma pää toimi ollenkaan.

Noh kaiken tämän säätämisen jälkeen muutama ihan ok kuva sentään lähti mukaan, ainakin mitä kameran ruutua katsoin. Tarkemmin noita pääsen selaamaan vasta tämän viikon aikana. Tässä teille kuitenkin muutama nopea poiminta (lue: ensimmäiset käteen sattuneet) kyseisistä kisoista, myöhemmin voin vielä julkaista lisää omia suosikkejani.

5 kommenttia:

 1. Olipas hieno kuva meidän pienestä Pixusta, näyttää jo ihan kisaponilta.t: Saila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, miksei Veera enää ratsasta / kilpaile Pixulla?

   Poista
  2. Pixu oli tosi terhakkaan ja hienon näköinen :) Joku saa siitä vielä mahtavan kisakaverin.

   Poista
  3. Ja toinen ano, oman tietoni mukaan Veera lopettaa harrastuksen (ainakin näiltä osin joksikin aikaa?), mikäli Saila tänne blogin puolelle vielä sattuu tulemaan saa kyllä korjata tiedon, mikäli väärä :)

   Poista
  4. Ok, kiitos vastauksesta :)

   Poista