sunnuntaina, helmikuuta 22, 2015

Kulutetaan mustataustaisuus puhki, ei se tähän vielä lopu!

Nyt kun näitä mustataustaisia kuvia on muutamia tullut oteltua, piti sitä itsekki yksi saada taulua varten. Omaan silmään nuo kuvat ovat niin selkeää tauluainesta. Samalla sitten kuvasin tallilla toistakin hevosta, ja tätä ennen kolmatta. Lisäksi sovittavana olisi päivät vielä neljälle mustataustaisuus kuvalle. Aika monille siis, ja kuka tietää, jos joku tuttu tässä vielä näitä haluaa.

Voin kuvitella, kuinka teitä lukijoita alkaa pian tympiä nämä aina hyvin samantyyppiset kuvat. Ja pohdinkin tässä jonkin aikaa, josko julkaisen näistä kuvauksista ollenkaan mitään. Päädyin kuitenkin tulokseen, että eipä siitä haittaakaan ole, kun mitään muuta kuvaamista ei taas hetkeen ole luvassa. Omalla tavallaan näitä on kuitenkin kiva kuvata ja esitellä. Pitää vain miettiä sitä, että vaikka itselle ne saattavat olla jo kymmenennet samanlaiset kuvat, niin kuvan saajalle ne voivat olla ne ensimmäiset sen tyyppiset. Eli eivät kuvina yhtään sen arvottomampia, kuin itselle ne ensimmäiset samaisella tekniikalla kuvatut kuvat. On se vain niin paljon näkökulmasta kiinni.

Ensin, ennen varsinaisia kuvia, Ida-mamma kuitenkin esittelee teille sarjan ilmeitä, jotka hänen mielestään sopisivat ehdottomasti tauluun!


Ja näiden kuvien joukosta, löytyi onneksi kaksi mahdollista taulu ehdokasta, joista loppujenlopuksi päädyin tuohon ensimmäiseen. Siinä sai hieman nähdä vaivaa, jotta käsiä pitelevä ohja ja ohjien päät sai häivytettyä nätisti ja edes suhteellisen luonnollisen näköisesti pois tuolta kuvasta. Periaatteessa olisihan sitä voinut käyttää vielä jotakin ylimääräistä narua, mistä Idaa olisi voinut pitää paikoillaan, mutta meni nyt tälläkertaa näin! Eipähän tarvinnut ruveta kokonaan poistamaan erinäisiä kokonaisia narunpätkiä kuvasta.Ja sitten vielä loput tälläviikolla kuvatut eläimet. Ja kuten alussa jo totesin, näitä mustataustaisia tulee sitten vielä jonkin verran lisää. Koittakaahan kestää! Kyllä tässä pian päästään taas kisoja kuvaamaan ja jotain projektejakin aloittelemaan.

24 kommenttia:

 1. Tuo vuoniksen eka kuva on mun lemppari. Jotenki herkkä ja karismaattinen. Tietty heppojen irvistelyt on aina viihdyttäviä myöskin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli myös omistajan ja minun lempikuvani tuolta päivältä! :)

   Poista
 2. Voi vitsi sulla onnistu kivasti nuo tummastakin hevosesta otetut kuvat. Meillä ei päässy oviaukosta tarpeeksi ulos kynnyksen takia, vaan tumma Voitto upposi taustaan tai vastaavasti tausta ei mennyt ihan mustaksi vaan vaaleaksi, jolloin ei näyttänyt niin hienolle kun nämä.. Pitää etsiä parempi oviaukko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa me ei Idaa edes tuotu kynnyksen ylitse, ei se siinä olisi pysynyt vaan olisi ulos tullut kokonaan. Ratkaisin tilanteen nostamalla ah niin ihanaa (or not) iso-arvoa, jotta sain idan päähän vähän lisää valoa. Olisikos siinä ollut joku 500-800 paikkeilla nuo arvot? Meillä tosin se hyvä puoli, että tuon tallin sai aika kivasti pimennettyä takaata.

   Ja ainakin lightroomilla sain itse käsiteltyä taustat nätisti tummiksi vähän valottuneemmista kuvista. Ensin blacks ja shadows toiminnoilla tummuutta lisää ja vinjentoinnilla sitten loput (aika isossa osassa mulla on vinjentoinnissa -30 ja yhdessä jopa -50, lisäksi kun muokkaa roundness kohtaa ja häivytyksen määrä). Vaatii vähän hommaa, mutta lopputulos usein tosi kiva :)

   Poista
  2. Hei kiitti vinkeistä, toimi! Mutta Voiton pää on sen verran tumma turpaa lukuunottamatta, että hevonen kyllä oikeasti katosi taustaan.. No koitetaan ensi kerralla eri ovessa ottaa kuvat ja muokata noilla vinkeillä!

   Poista
 3. Munkin lemppari on tuo eka vuoniskuva. Käsiä pitelevä ohja aiheutti tirskahduksen :P Itse yritin myös oviaukkokuvia, mutta aukko oli liian kapea, joten oven pieli änkesi kuvaan väkisin ja lisäksi tallissa oleva ikkuna oli sijoitettu tyhmästi ja vilkkui aina taustalla. Huono ovi siis, pitää etsiä parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, mikä kirjoituserhe sinne taas on eksynyt :'D tuo on niin hupaisa, että pitää melkeinpä jättää se sinne.

   Ikkunoiden valoläiskistä pääsee aika kivasti eroon spot healing brushin avulla. Noissa vuonisten kuvissa on alunperin jäänyt kirkas neliö tuonne takavasemmalle, mutta tuon kanssa pääsin niistä kätevästi eroon. Ensin pitää vaan kunnolla muuten tummentaa se tausta kuvankäsittelyn avulla. Samoin Idan kuvissa oli osassa vasemmalla pieni kaistale ovea (mekään ei missään huiman leveässä ovenraossa päästy kuvaamaan), mutta spot healingilla siitäkin päästiin eroon :D tosin sitä ei näkynyt ihan mitään puolta metriä, ihan minisiipale vain :) Ei meilläkään siis aina ole mitään parhaita oviaukkoja käytössä, mutta pienellä kuvankäsittelyhiujauksella uskottelen kaikille niin ;D

   Poista
 4. Repa olisi myös vapaaehtoinen uhri kuvaukseen :) jos olet ens la Turussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä, ja silloin tulossa tallillekkin. Pistä mulle s-postia photoma@live.fi, niin tiedän sitten minne lähettelen kuvat/ minne ilmoittelen kun olen saanut ne käsiteltyä :) Ja mikäli saan mahdollisesti jonkun paikanpäälle auttelemaan pitelemään ponia, niin entistä parempi! :)

   Poista
 5. Tulen pitämään ponia :) epähuomiossa jäi nimi pois edellisestä kommentista. Mutta mihin aikaan olet tulossa? T. Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin siinä 12 aikaan suunnilleen koittaa tulla :)

   Poista
 6. Upeita kuvia jälleen kerran! Ei haittaa lainkaan, vaikka näitä mustataustaisia hevosenpäitä saisi katsella useammankin kerran, sillä kauniit kuvat ovat aina ilo silmälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ainakin jonkun jaksavan noita katsella :)

   Poista
 7. Mä luin vaikka miten monta kertaa että "kulutetaan mustaSUKKAISUUS puhki" ja postauksenkin mustataustaiset sain sujuvasti muutettua mustasukkaisiksi... Ihmettelin kovasti että miten mustasukkaisuus liittyy tähän postaukseen :D

  Mä oon kans pari vuotta sitten ottanut tällaisia kuvia, mutta nykyisellä tallilla olosuhteet näihin kuviin on vähän huonot. Matala oviaukko tekee kuvaamisesta vaikeaa. Lisäksi ovi aukeaa liian vähän ja se jää helposti kuviin näkyviin. Tykkäsin kyllä kovasti ottaa mustataustaisia kuvia silloin, varsinkin kun entinen hevoseni oli punaruunikko niin se erottui kivasti taustasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nohei, tulipahan ainakin postaukseen lisää mielenkiintoa ;D

   Punaruunikot näkyy yllättävänkin kauniisti tummaa taustaa vasten. Nyt sitten vaan uusi ovi hakuseen jostain! :)

   Poista
 8. Eli nämä kuvat otit sillä tekniikalla, että tallista valot pois ja polle oviaukkoon? Mutta aivan mahtavia kuvia, en vaan koskaan kyllästy näihin! Varsinkin vuoniksesta otetut kuvat ovat upeita! Onko sinulla millainen kuvauskalusto, onnistuisiko tavallisella Canonin 1100D:llä kuvata tällaisia, kun alkoi itseänikin taulu houkuttaa (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, juuri tuolla tekniikalla. :)
   Itsellä pääkäytössä Canon EOS 50D, sekä siinä 70-200 mm f2.8 putki, kaikkea muuta härpäkettä ja vararunkoa siihen toki löytyy lisäksi.
   Ja eiköhän onnistu, enemmän se on siitä putkesta kiinni :) kyllä noihin ihan perusrungot ja putket kelpaa, kunhan sääolosuhteet on otolliset ja sisätilat saat tarpeeksi pimeiksi. Tuulian blogista löytyy hyvät ohjeet näihin, jos et ole vielä käynyt lukemassa!

   Poista
 9. Upeita kuvia! Tiedän yhden kimon ruunan, joka olis kans hyvä kuvauksenkohde 😂♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ ja sun ruunan rupsukasta pistinkin jo viestiä tulemaan, hälle voisi olla muutakin käyttöä ;D

   Poista
 10. Hei mahtavia kuvia! Olisitko voinut vielä ottaa kuvan kauempaa että miten teitte tuon tilanteen? Tai jos et ottanut tilanteesta kuvaa niin miten käytännössä hoiditte pimeän taustan? Siis toki kuvankäsittelyä vielä lisäksi mutta ennen sitä :) Oliko siis vain tallista sisältä valot pois? Mikä valaisi hevosen pään? Luonnonvalo vai oliko jotain keinovaloa käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, olen itseasiassa muutamaan otteeseen miettinyt, että pitäisikö kuvata kuvaustilanteita, mutta ajallisesti se ei viimeaikoina ole ollut mahdollista. Seuraavaan oikein kuvaprojektiin tätä ajattelin kyllä soveltaa.
   Tuulian blogista (http://blogi.tuulian.net/2015/01/melkein-studiossa.html) löytää näihin kivat ohjeet, kannattaa käydä kurkkaamassa.
   Tallista oli tosiaan vain otettu kaikki mahdolliset valot pois ja hevosen päätä valaisi ihan luonnonvalo. Mitään sutudiovarusteita jne en omista :)

   Poista
 11. Voi että nää on kaikki hienoja. Itellekki kelpais, mut noi mustat hevoset ei taida olla tähän hommaan parhaimpia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa, mulla on pitkään ollut jo mielessä, että juuri mustien hevosten kanssa haluaisin koittaa tätä! Pitää vähän vaan kehitellä eri taktiikoita :D

   Poista
  2. No täällä niitä ainakin piisaa jos haluat testailla :D

   Poista