keskiviikkona, maaliskuuta 04, 2015

Tavallisia kuvia, harmaita kuvia


Miten käy kun maastolenkin päätteeksi otetaan puoli extemporekuvia lähes sateisella säällä ja ilman idean ideaa? No siitä seuraa keskustelua: "no mites me tää tehdään", "en mä tiä", "keksikää te jotain". Siitä seuraa myös tavallistakin tavallisempia kaverikuvia. Siitä seuraa, ettei kuvaaja jaksa vaihtaa normikäytössä olevaa putkea paikoilleen. Mistä taas seuraa heppakuvailun testausta 40mm kittiputkella. Tästä taas sitten seuraa kuvamäärä, joka on tilanteeseen katsottaessa aivan karmaisevan suuri, sekä kaikkein viimeisempänä, muttei vähäisempänä jännittävä kuvanmuokkausoperaatio ajatuksella "saankohan mä pelastettua nää flättänät ja tylsänväriset kuvat".

Jostain syystä myös tekniikka on kuvaajaa vastaan. Kameran ja tietokoneen yhteys ei tunnu toimivan, tökkii vähän pahemmin kuin pahemmin. Välillä joutuu siirtämään kuvat koneelle toisen rungon kautta. Pitäisi vissiin viedä tuo runko tarkistettavaksi. Tai sitten se on koneesta kiinni. Mitäs tämmöinen tumpula nyt noistakin sitten tietää. Tosin muistikortin lukijan hankkimista olen suunnitellut, voisi olla aika kätevä peli.

Mutta kuvien pelastamisen pariin! ajattelin tässä yhteydessä näyttää teille muutamia ennen-jälkeen kuvapareja, sekä ihan normikuvia. Alkuperäinen kuva on raaka raw tiedosto, eli sille ei ole tehty yhtään mitään. Tuolta ne nyt sitten näyttivät suoraan kamerasta.. Täytyy kyllä hehkuttaa tuota rawin jatkokäsittelymahdollisuutta, pelastaa yleensä kaikki ne kuvat, mikä on vähän sinneppäin!


Jo yllä nähty kuva. Halusin tästä tosiaan poistaa riimut ja narut, tuli omaan silmään mielenkiintoisempi. Oma ehdoton suosikki.

10 kommenttia:

 1. Miten se raw -muoto vaikuttaa siihen muokkaamiseen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se antaa enemmän tilaa käsitellä valotuksia ja valkotasapainoja, sekä muita säätöjä, sillä raw tallentaa enemmään kuvadataa kuin jpeg. Samoin kamera on aina jo muokannut jpeg kuvaa, mutta raw on täysin raakaversio :)

   Poista
 2. Toi tunnelma muuttuu kyllä heti, kun riimun muokkaa pois ja taustasta tekee kirkkaamman/hienomman! :D Osaat muokata kuvia niin hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse katsoin ihan samaa, aivan kuin eri kuva! Mutta kiitos kivoista sanoista :)

   Poista
 3. Millä muokkaat nää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LightRoomilla ja Photoshop Elements ohjelmalla :)

   Poista
 4. Mun makuun nä taittaa nyt vähän liiaksi keltaisuuteen! Mut muuten hienoja :)

  VastaaPoista