tiistaina, kesäkuuta 16, 2015

Retki TampereelleKello alkaa olla puoli kymmenen aamulla ja starttailen autoa lähteäkseni kohti Tamperetta. Siiri on kutsunut minut, sekä rakkaan pikku kamerani, käymään ja tarkoitus olisi viettää kokonainen päivä tämän naisen ja Beedan seurassa. Luvassa olisi siis heppailua, kuvaamista, hyvää juttuseuraa, sekä illalla huippuhyvää ruokaa. Tosin ruokailua varten taisin olla hieman alilaittautunut, kun unohdin meikitkin ottaa mukaan. No ei sitä kaikkea voi muistaa. Pääasia, että kamerakamat olivat kaikki laukussa!

Itse reissusta taas, voisihan sitä ajatella parin tunnin matkan olevan liian pikä kahteen kertaan ajettavaksi päivän aikana, mutta radion soidessa ja vain ajellessa tuo aika kuluu yllättävän nopeasti. Varsinkin kun on viikonloppuisin tottunut matkaa maan bussilla 1,5h Raumalta Turkuun ja takaisin. Sitäpaitsi oli hauska seurailla kun sama auto ajeli n. 100 km nätisti takanani, kunnes tultiin Tampeteen isoille teille. Siinäkohtaa sitten tämä pikkuauto päätti pistää kaasun pohjaan ja tulla ohi, kunnes 20 km päästä kääntyi ihan muualle. Tampereelle pääsystä saankin sitten olla jo aika ylpeä, löysin jopa oikealle parkkipaikalle vaikka navigaattorikin meinasi jo pettää. Onneksi tuo laite löysi signaalinsa, sillä muuten saattaisin olla edelleen Tampereen keskustassa pyöimässä epätoivoisesti. Minä ja suuntavaistoni.

On se muuten hieno juttu, että aina kun sitä lähtee kuvaamaan vähän jotain tutumpaa ihmistä, niin minkäänlaista suunnitelmaa ei kuvien suhteen välttämättä ole olemassakaan. Sitä mennään periaatteella "otetaan nyt jotain aika perus kuvia, ja jos keksitään jotain erikoisempaa matkalla, niin otetaan sitten niitä". Tälläkin kertaa luvassa oli, kuten arvata saattaa, perus kaverikuvia mekon kera, mutta lisäksi pääsin kuvaamaan Beedan "plutaamista" eli uimisen ja kahlaamisen yhdistelmää. Näihin kuviin tosin tuli testailtua uusia lataamiani presetsejä, toki kaikista se normaalikin versio on olemassa. Ajattelin kuitenkin postaukseen laittaa näitä "käsitellympiä" versioita, saatte vähän jotain vaihtelua katsottaviin kuviin.

Reissun ensimmäinen kuva.. "Mä haluun... ton... ruohon..."Toinen tykkää plutaa ♥
8 kommenttia:

 1. Mistä oot löytäny noita LR presetejä? :D Olen yrittänyt raivoisasti googlettaa jos löytyisi jotain mitä saisi ilmaiseksi ladata, mutta ei oo vieläkään tullut mitään vastaan. Niillä on niin kiva leikkiä kun omat aivot lyö ihan tyhjää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan googlettamalla mä ne löysin :D "lightroom presets free" kun iskee googleen niin mulle tulee ainakin pitkä listä nettiosotteita missä on kaikkee 100 free presets, 250 free presets jne. Siitä sitte vaa selaamaan mistä löytyy! Tosin aika monessa on myös samoja :)

   Näiltä sivuilta kannattaa varmaan ainakin koittaaa:
   http://digital-photography-school.com/8-sites-for-free-presets/
   http://contrastly.com/free-lightroom-presets/
   http://www.infoparrot.com/50-best-lightroom-presets-free-download-adobe-lightroom/
   http://www.thephotoargus.com/230-free-lightroom-presets-will-love/

   Mun pitäisi itsekkin vielä noita selata, jäi muutama presets tyyppi lataamatta :D Taisiis sellaisia mitä haluaisin mutten ole vielä löytänyt!

   Poista
  2. Jonkinlaista sokeutta havaittavissa?! Menin samalla hakusanalla ja olevinaan en löytänyt mitään ladattavaa... :D

   Poista
  3. Ehkä sulla oli vain liian valikoiva katse, etsit jotain pro malleja :D

   Poista