tiistaina, kesäkuuta 09, 2015

Turun linnalla 7.6Ihmetystä, iloisia ilmeitä ja positiivisia fiiliksiä. Niitä onnistuttiin Essin kanssa aiheuttamaan kuvauksillamme Turun linnan puutarhassa sunnuntaina. Eli luitte oikein, Essi ratsasteli Harrin sunnuntaiaamuna klo 9 Turun linnan pihaan, jossa kameroineni odotin jo malttamattomana. Mulla oli taas loistavia visioita, mitä tietenkään en taaskaan saanut toteutettua visioiden mukaisesti (milloinkohan mä opin tekemään todenmukaisia visioita mun kuvista? Nyt ne on niin paljon enemmän vain "fiiliksiä"). Pitäisi varmaan koittaa ruveta piirtämään noita ideoita ylös tai jotenkin vastaavalla tavalla luoda niitä etukäteen.

Jokatapauksessa, paikanpäällä riisuttiin harrilta satula, kaivettiin rekvisiitta esiin ja Essille mekko päälle. Tässävaiheessa pari matkailijaa tuli aivan intoa piukassa paikalle: "can we take a picture?", ja tottahan toki essi antoi kuvan ottaa. Kysäisinkin sitten vielä heiltä, että haluavatko molemmat mennä kuvaan mukaan jos otan kuvan. Siinä sitten poseerasivat Essi ja Harri matkailijoiden kanssa. Kun he lähtivät paikalta, oli mukava kuulla kuinka juttelivat keskenään, kuinka mukavia oltiin oltu. Tuli oikein hyvä mieli.

Nämä matkailijat eivät kuitenkaan jääneet ainoiksi, ihan suomalaisetkin tulivat positiivisesti yllättyneinä ihmettelemään paikalle saapunutta valkeaa hevosta. Moni halusi kuvata, ja kun eräs bussilastillinen matkailijoita tuli paikalle taidettiin muutaman ihmisen videollekkin päästä. Ihan hauska, että valkoinen hevonen vie huomion matkaoppaan selityksistä!

Kuvatessa tuli jälleen kerran käytettyä pikkuputkea (sehän pääsee nyt ihan tosissaan heppahommiin!), ihan en ollut varma sen tarkennuksesta 2.8 aukolla, joten riskillä mentiin. Toki 4 aukkoakin käytin, se nyt on tuttu ja varma melkein kaikkien mun putkien kanssa. Kokonaisuudessaan kuvista tuli omaan silmään ihan kivojakin, melkein kaikista on olemassa parikin eri versiota, miten nyt fiiliksen mukaan tuli näitä muokkailtua. Seasta löytyy niin aidompaa väritystä, kuin epäaidompaakin kappaletta. Edelleen tosin olen yllättynyt tuon 40mm piirron laadusta, en tuohon hintaan millään olisi uskonut saavani noinkin hyvää! Tätä tosin taidan joka kerta toistaa.

Kuinka moni mahtoi muuten instagramista muutaman näistä bongata etukäteen?
Ja essin blogia kannattaa myös vahtia, sinne tulee varmasti hänen omia susosikkejaan näistä kuvista. Ja joskus tyhjän paikan tullen voisin itsekkin julkaista muutamia eri versioita.

Kun värit meni päin puita, pistettiin ne vielä enemmän päin puita ja tästä tuli kuulemma yksi Essin suosikeista!

33 kommenttia:

 1. Aivan ihania! ♥ Eikä, mekin Barbin kanssa halutaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskset kuuluu kuvien malleille, ilman noita kahta ei näistä kuvista olisi läheskään tällaisia tullut :)

   Poista
 2. Ihailin näitä jo istagramissa. Upeita kuvia ja upea kuvattava! Kyllä sä vaan osaat, wau :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse toki katsoo näitä aina kriittisin silmin, ja vaikka aluksi oli itse aivan täpinöissä, että jes tulipa hienoja, niin nyt niistä löytääkin sitten jo kaiken maailman vikoja :D

   Poista
 3. Vau, nää on kyllä ihan superupeita!

  VastaaPoista
 4. Yleensä keksin jotain kriittistä sanottavaa mutta nyt ensireaktio oli vain vau! :D Ton takaa päin otetun kuvan värimaailmaa veivaisin ite johonkin suuntaan ihan vähäsen ja parissa kokeilisin ihan vähän erilaista rajausta, mutta siis vautsi mimmonen kuvausympäristö ja pari siulla on kuvissa! Ja toi viittakin!

  Jollain tavalla tykkäsin eniten tosta ekasta pystykuvasta mutta ehkä olisin koettanut vielä vähän erilaista kuvakulmaa, ihan vähän ylempää varmaan, nyt hepan korvat häviää valoon :) Mutta mimmonen tausta siinä yläosassa onkaan.. Tosi kaunis ja herkkä. Kokonaisuutena kyllä toi vika on omaan silmään onnistunein, ja mitenniin värit on päin puuta? :D Okei, joitain arvoja on nosteltu vähän mutta sehän just on monen kuvan juju. Tässä ainakin on menty just sellaseen suuntaan josta itse pidän ja joka käy kuvaan hyvin.

  (jos yhtään kiinnostaa tulla ruotimaan miunkin kuvia, niin miulla oli ensimmäinen heppa/ihmiskuvaus"keikka" ja siitä kuvia blogissa, löytynee profiilin kautta. tarkennukset ei oo kaikissa ihan napissa ja sen tiedän, mutta muuten toivoisin jotain rakentavaa palautetta joltain joka itsekkin kuvaa paljon hevosia. hankala kehittyä kun oma silmä on joillekkin virheille jo sokea..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa tuon takaapäin otetun kuvan veivasin tarkoituksellisesti tuon sävyiseksi, ei siis ollut tuollainen alkuperäisesti. Läppärillä kun käsittelin, niin tunnuin suurimman osan (mitä en tähänkään kaikkea läheskään laittanut) käsittelevän lämpimän sävyiseksi, joten halusin joukkoon vähän jotain muutakin sävyä :) Rajauksien suhteen olen vähän niuho, en niitä yleensä jälkikäteen muuttele ollenkaan. Toki monista on eri rajauksia jo suoraan kamerasta, mutta nämä miellyttivät omaa silmää eniten.

   En sitten tiedä miten sinun koneella näkyvät, mutta omalla koneella korvat eivät häviä vaan näkyvät hyvinkin selkeästi. Viimeisen värit ovat siksi päin puita, että vaikka käyttäisin kaikki taitoni en olisi saanut siitä enää "tavallisen" sävyistä. Eli kuvaustilanteessa jokin meni hyvällä tavalla pieleen :D päätin siis heittää siinä vähän överiksi ja muokata värejä vielä vähän lisää, jolloin tuloksena oli nykyinen kuva.

   Kiitos kommentista! On aina mukavaa saada positiivisella mielellä annettua rakentavaa kritiikkiä. Omalle tekemiselle kun tulee niin helposti sokeaksi :)

   Poista
 5. Ihailin näitä jo Essin facesta,wautsi mitä kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja essi olikin nopea ja laittoi heti esille kun vain sai jotakin käsiinsä :D

   Poista
 6. Onpa upeita! Kuinka pitkä matka oli ratsain linnalle? Tarvitsitteko jonkun erikoisluvan mennä sinne hevosella? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä on reilu nelisen kilometriä matkaa kävelyteitä pitkin, eli alle tunnissa taittui matka kun pääsi ravailemaan ja laukkaamaan pätkiä pehmeillä pohjilla. Lupia ei kyselty, koska ei käyty linnan sisäpihalla, vaan ainoastaan pihapiirissä. :)

   Poista
  2. Tosiaan kuten Essi jo totesi, ei mitään lupia kyselty. Tuo linnan ulkopuolella oleva puistoalue on ihan julkisessa käytössä ja siellä saa kuka tahansa käydä :)

   Poista
 7. Nää on kyllä tosi hienoja! :)

  VastaaPoista
 8. Oumai mitä kuvia, ihanat mallit ja niin satumaiset kuvat, mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mallit oli kyllä kieltämättä parempia kuin hyviä!

   Poista
 9. Upeita kuvia jälleen! Vika myös oma suosikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, siitä vikasta tulikin hienolla tavalla jännä väriensä kannalta :)

   Poista
 10. Todella upeita kuvia, ensimmäinen etenkin! Komensin miehenkin katsomaan, kun sain blogin auki, että Annika on tehnyt taas hienoja kuvamanipulaatioita: eihän Turun linnan pihalle nyt varmastikaan saa hevosia tuoda. Vaan niinhän siinä kävi, että sain todeta kuvien olevan ihan aitoja :) Erinomaista työtä, kuvat kuin sadusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ja tosiaan, kyllä me siellä linnaa ympäröivällä puistoalueella ihan oltiin. Se on ihan julkisessa käytössä, eli kuka vaan saa sinne mennä kävelemään/istuksimaan ja oleskelemaan :)

   Poista
 11. Voi vitsi! On kyllä niin hienoja! ❤

  VastaaPoista
 12. Vautsi! Näistä upeista kuvista välittyy sellainen ihana satumainen fiilis! Ja noi kukkivat puut ovat aivan ihania❤️

  VastaaPoista
 13. Wau mikä kuvauspaikka! Todella upeita kuvia :o

  VastaaPoista
 14. Wautsi mitä kuvia! Mun mielest parhaimpia on toi kolmas ja sitten viiminen. :)

  VastaaPoista
 15. Aivan uskomattomia kuvia! Huikeeta ylipäätään, että löysin tän blogin, tosi magee! :)
  Ehdottomia suosikkeja ihan eka ja kolmas. Huikeita kyllä kaikki. Vau.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mitä kautta muuten löysit? :)

   Poista