tiistaina, lokakuuta 20, 2015

Kun koiria hyppäsi kameran eteen

1

Ensimmäinen, vai peräti toinen kerta kun oikein tarkoituksellisesti kuvaan koiria. Muutamaan otteeseen tätä ennen on tainnut ihan satunnaisesti tultu räpsäistyä kuva tai kaksi jostakin koirasta epämääräisessä tilanteessa. Kuitenkin kun ystäväni ilmaisi toivomuksensa vielä joskus saavansa heidän perheensä koirista kunnollisia kuvia, tartuin oitis haasteeseen. Ei ainakaan nolottaisi niin paljoa, mikäli mokaisin kuvat aivan täysin, kun kuvauskohteiden omistaja on kuitenkin tuttu. Kameralle oli siis esiteltävänä neljä nelijalkaista, joista pitäisi kuvia saada. 

Koska kuvaaminen oli hyvin extempore päätetty ja lähtö oli muutaman minuutin varoitusajalla (olin lähdössä Raumalta kohti Turkua ja ystäväni asuu tässä reitin varrella, joten ajateltiin että mikä ettei sitten vaikka samantien, kun ohi olen tulossa) meni suunnitelma suurinpiirtein näin: mennään johonkin kivaan paikkan, koitetaan saada perhoskoiraperhe jotenkin samaan aikaan kuvaan ja sen jälkeen kuvataan vielä Shiba Inu tyttö erikseen. Hieman siinä oli tekemistä ja kolmaskin käsipari olisi todennäköisesti tullut jälleen hyödylliseksi, mutta selvittiin yllättävänkin nätisti.

Pyydänkin pientä anteeksiantoa kuvien "oikeellisuuden" kannalta, minulla ei ole mitään käryä oikeaoppisista koirakuvista! Eli mentiin ihan testauspohjalla. Onneksi ei tarvinnut kaikkia liikkeessä koittaa kuvata, nuo pienet olivat nimittäin aika vikkeliä käännöksissään. Kuvia ei ole vielä kaikkia käyty läpi, mutta tässä näitä ensimäisiä käteen sattuneita otoksia.

2

3
4

4

5

6

7

Ja lopuksi vähän harvinaisempaa materiaalia, meikäläinen se siellä yrittää kovasti tasapanoitella.
Pariin otteeseen meinasin jo lähteä kaatumaankin, mutta onneksi pysyin pystyssä.
Kokoajan tuli nimittäin mietittyä että mitäs sitten jos humahdan tuonne lampeen...
olisi ollut varmasti entinen kamera siinä kohtaa käsissä.

Kuvien numerointi tuli nyt kokeiluun. Itse en ikinä ole pitänyt tuosta numeroinnista, mutta helpottaako se kuvien katsomista/niistä kertomista? Mikäli se kovasti helpottaa, niin voisin ruveta tuota käyttämään, muuten se saa jäädä pois.

6 kommenttia:

 1. Eniten tykkösin3 ja 5 kaikki kyllä on hienoja

  VastaaPoista
 2. Kiva nähdä vähän väliin muitakin eläimiä kuin hevosia! :D Ihania kuvia nämäkin! Itse väitän, että tuo numerointi helpottaa niistä kertomista aika suurestikin, kun ei tarvitse itse laskea :) Omia suosikkikuviani olivat 4, 6 ja 7!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, tosin se numerointi varmaan vaatisi että saa nuo numerot oikein.. Siellä näyttää olevan mm. 4 kaksi kertaa :'D

   Poista
 3. Hienoja kuvia! Koirat ei tosiaan oo mitään helpoimpia kohteita, etenkin jos ne tuppaa liikkumaan paikasta A paikkaan B (ja jo paikkaan C) ennenkuin kerkeät edes ajatella. :D Ei sillä, että hevosetkaan olis aina helppoja... Mutta ainakaan koirien kuvaukseen jollain perus 70-200 millisellä linssillä ei tartte mennä kilometrin päähän, että kuvattava otus mahtuu kuvaan! :D

  Kun ite pari vuotta sitten otin proggiksen koirakuvauksen suhteen ja kuvasin yhen joululoman aikana about 30 koiraa käytännössä ilmasiks (suurin osa kyllä makso jotain kun ei vaan laittanut mitään hintaa kuvaukselle) ja harjoitusmielessä, opin googlaamaan rotumääritelmiä ja rodunomaisia kuvia, jolloin ainakin pääs kärryille, millasia kuvia mistäkin rodusta pitäis ottaa. Omistajilta kannattaa myös kysyä vinkkiä - usein heillä on tietoa asiasta. :) Kun onhan se nyt eri asia, miten kukin rotu esim seisotetaan ja mikä on kullekin edustava kulma.

  Voi kun olis aikaa kuvata koiriakin! :D Aina ihastelen muitten koirakuvia, mut kun ei ole aikaa kuvata edes hevosia ... tai on aikaa kuvata mut ei aikaa käsitellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä liikkuvuus tuli todistettua tuon nuorimman perhoskoiran kanssa, se meni ihan uskomattoman lujaa...Aika moisen työn näit noiden koirakuvien etten, arvostan! Itsekkin toki koitin kysellä omistajalta jotain vinkkejä, mutta eipä hänellä niitä ollut hirmuisesti jakaa, kunhan saatasiin edes kaikki kolme pientä kuvaan samaa aikaa kuului toive :D ei ollut ihan helppo juttu se. Onneksi nämä ei ollut mitään virallisia "passikuvia" niin voitiin ottaa vähän rennommin, enemmän jotain muistotaulu materiaalia :)

   Ja mulla sama ongelma tuon käsittelyn kanssa, kuvata ehtis mut käsitellä ei sitten enää. Hyvin raivostuttava ongelma :D

   Poista