lauantaina, lokakuuta 24, 2015

Silta


Alkuperäisesti tämäkin meinasi olla mustavalkoinen. Kunnes onneksi muutin mieleni, omasta mielestä pieni väritys toi tähän kuvaan lisää tunnelmaa. On muuten jännä, vaikka tämä kuva näyttää siltä, että sitä on todennäkösiesti käsitelty vähiten, niin näin ei suinkaan ole. Itse kahden kuvan yhdistely oli kyllä ihan suht nopea homma, mutta ne esivalmistelut. Kokosinkin muutaman havainnollistavan kuvan siitä, miten sain kuvaan tuollaisen hevosen.

Kun rupesin miettimään tätä kuvaa jouduin toteamaan ettei minulla ole varmaan yhtäkään suoraan soveltuvaa pystyynnousukuvaa. Itseasiassa pystyynnousukuvia minulla ei taida muutenkaan olla kovinkaan monta. Muistin kuitenkin yhden kuvan, joka sattuu tosin olemaan esteradalta, mutta ajattelin että yrittänyttä ei laiteta, joten aukaisin kuvan elementsiin ja rupesin töihin.

Lähtökuvana toimi seuraava otos:


Melkein huokaisin tuskasta, en ikinä ole joutunut poistamaan hevosen päältä yhtä paljon tavaraa. Olinkin jo lähes varma etten tulisi onnistumaan, mutta päätin kuitenkin yrittää. Pienen hakemisen jälkeen paikkailu alkoi kuitenkin sujua ja tuloksena oli seuraava kuva:

tässä pientä viimeistelyä ei olla vielä tehty, eli hieman on vielä kesken.

Olin aivan mielettömän riemuissani päästyäni tähän saakka. Kunnes tajusin että tarvitsen hevoselle takapuolen.. Onneksi minulla sattui olemaan samasta tilanteesta useampi kuva. Lähdin siis kohti seuraavaa vaihetta, eli kokonaista hevosta. Seuraava kuva toimi pohjakuvana ja kopioin siitä punaisella merkityn alueen jonka liitin yllä olevan kuvan kanssa yhteen.


Tästä sai sitten jonkin aikaa tuskailla muunmuassa hännän kanssa. Alkuperäistä liitoskuvaa en muistanut tallentaa, joten loin nopeasti uuden kuvan, tämän vuoksi se ei ole ihan yhtä hyvä kuin alkuperäinen. Käsittelin myös koko hevosen taustan taivaan väriseksi, jotta hevonen olisi myöhemmin helppo irroittaa taustastaan, tai mahdollisesti helpompi käyttää jossain muussakin tarkoituksessa.

edelleen viimeistelyä vailla

Tämän rupeaman jälkeen olikin sitten aika helppo homma liittää hepo taustaan ja ruveta siitä vääntämään alussa nähtyä kuvaa. Tässä vielä kuva suoraan liitoksen jälkeen ja lopullinen kuva. Välissä on lisäilty väriä, muuteltu valotuksia, käytetty vähän brusheja, heppaa on viimeistelty (kuten esim suojat on otettu pois) ja muuta pientä hommaa.


6 kommenttia:

 1. Tämä postaus oli mielenkiintoinen, ja mielelläni lukisin näitä lisääkin - mieluusti vielä useammalla välivaiheella ja oikein rautalankaversiona. Hyvä, että tosiaan päädyit lopullisesta kuvasta värilliseen versioon. Mustavalkoinen versio olisi saattanut jäädä hieman tylsäksi, mutta minusta tämä värillinen on hyvä: ei minun makuuni parhaimmasta päästä kuvamanipulaatioitasi (yksi lemppareistani on ollut se järvellä laukkaava hevonen tms.) mutta silti onnistunut - hyvää työtä! Ehkä tarinan kertominen kuvan ympärillä olisi se viimeinen pala, jonka loksahtamista kohdilleen jäin tämän kuvan kohdalla odottamaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välivaiheiden tallentelu unohtuu harmittavan usein :) Tarinan kertomista en yleesä pahemmin mieti, on hauska myös että kuvan katsoja luo itse tarinansa. Osassa kuvista ei sitäpaitsi itselläkään ole tarinaa, näitä kun tulee välillä tehtyä ihan oman rentoutumisen kannalta :D nää muokkausjutut on itselle välillä vähän kuin terapiaa :D

   Poista
 2. Mieletöntä Annika! Ihan huippua en tajua :D

  VastaaPoista
 3. Voi miten mukava nähdä miten tuo kaikki syntyy! Hiukankos oot proo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikkei tässä nyt mitään koin proota kyllä olla :D näitä on kyllä itsekkin kiva katsella jälkikäteen, välillä tehdessä ei tajuakkaan kuinka paljon tuleekaan käytettyä aikaa.

   Poista