maanantaina, marraskuuta 09, 2015

Synttäripäivä!

Synttärikuvia. Miten toteuttaa harmaassa märässä kelissä hevosen synttärikuvia? Vaikea kysymys, johon lopulta löytyi yksinkertainen vastaus: ilmapallot. Kyllähän jokaisen synttäreillä on lapsena pitänyt olla ilmapalloja! Siispä omistajan kanssa lähdimme ilmapallo-ostoksille ja yhdessä puhkuimme ja puhalsimme noin kolmisenkymmentä ilmapalloa. Oli siinä muuten keuhkoilla hommaa, ja osa ajasta meni nauramiseksi kun posket pullollaan noita palloja yritettiin saada täyteen.

Toki tämä keli ei ollut suunniteltu. Alunperin meidän piti päästä kuvaamaan nätissä säässä vähän kaikenlaisa kuvia, ei vain ja ainoastaan näitä. Suomen syyssää ei kuitenkaan ollut puolellamme ja jo aamusta tihutti (toki viikolla olimme forecaa tuijottaneet kokoajan toivoen sään muuttuvan) ja kahden aikoihin luvattiin rankkasadetta. Hieman kiireellä askartelimmekin sitten ilmapallot puuhun, hevonen kuntoon ja paikalle.

Vaikka kuvat on tarkoittettu synttärikuviksi, niin pitänee myöntää näiden soveltuvan vappuunkin. Harmi vain että valosta kyllä näkee päivän olevan harmaan syksyinen sadepäivä.

1

2

3

4

5

6

7

8

Löytyykö kuvista suosikkeja? Itse koen numerot 1,3 ja 4 kivoina, tämä tosin siksi että olen niiden tyyppisiä kuvia koettanut ennenkin epäonnistuen surkeasti. 4 Ja 1 taustat tosin voisivat olla kivempia ja paremmin haettuja, puuta vain on harmillisesti hankkala liikuttaa.

Onnea BEEDA!

19 kommenttia:

 1. Aivan ihana idea! Mun suosikit on eka ja kolmas. Kivasti tuo väriä harmaaseen säähän noi värikkäät pallot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja oishan nuo kuvat oleet todella harmaita ilman palloja, kiitos suomen loppusyksyn :D

   Poista
 2. Kiva idea ja kauniita, onnistuneita kuvia! Melkein tuli jo Jillan ja Torstenin kakkukahvikekkerit mieleen (ehkä sillä tyylillä sitten Beedan seuraavat synttärit? :D), mutta tämä toteutus taisi olla vielä aika paljon maltillisempi ja sellainen useimpien hevosten ja niiden omistajien kanssa ehkä toteutettavissa. Minun suosikkini oli kolmonen, mutta sitä näyttämääsi tunnelmallista puupyöräkuvaa jäin vielä kaipaamaan näiden lisäksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsos ei kaikkea kerralla, se on kyllä tulossa ;)
   Tällaisiin säihin ei tosin kakkukahvit oikeen olisi sopineet, voi kamera ja kakkuparkaa kun olisivat joutuneet olemaan pienessä tihkusateessa :D

   Poista
 3. Kutonen on ihana! :) Ja toki muutkin. Ihania väripilkkuja. :)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Varsinkin kun jotain tuon ensimmäisen tapaista on ennenkin tullut koitettua siinä onnistumatta. :)

   Poista
 5. Voi vitsi nää kuvat on kivoja :) Beeda kiittää :P

  VastaaPoista
 6. Mun silmään nää on oikein ihania enkä ajattelisi, että näissä tosiaan on harmaa syksyinen sää, sen verran ihanat värit! Suosikkejani olivat 5. ja 7. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se syksyinen sää tulee ilmi kun ei kiinnitä huomiota ilmapalloihin :D mutta hyvä että ne harhauttavat silmää juuri sopivasti :)

   Poista
 7. Tosi hienoja kuvia, ja hauskasti toteutettuja! Mun lempparikuvat oli 1, 7, ja 8 :).

  VastaaPoista
 8. 5 ja 8 on mun lempparikuvat! Itsekin oon innostunut tosi paljon hevosten kuvaamisesta ja viimeisen vuoden aikana on tullut käytyä viikossa kerran tai pari kuvaamassa muutamaa kaveria. Mulla on siis tällä hetkellä canon eos 1100d ja siihen joku perus 55-250mm putki, ei mikään erityisen hyvä. Kamera on ollut mulla 2vuotta ja toi objektiivi 1vuoden. Kumpi sun mielestä mun kannattaa ostaa, uusi kamera vai uusi objektiivi? :) Yli 700e en mieluiten maksaisi ja jos uuden kameran ostaisin, niin mieluiten canonin. Oon miettinyt tuota canon eos 700d:tä, onko sulla siitä mitään kokemuksia? :D Onko sulla mitään hyviä objektiiviehdotuksia, jotka olis parempia kuin tuo mun tämän hetkinen, mutta ei silti maksaisi ihan maltaita? Kiitos jo jos vastaat :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että pääset noinkin paljon kuvaamaan! Itsellä ainakin tänä syksynä on kuvattavaa ollut harmillisen vähän, ihan aikasyistäkin n. kerran kahdessa/kolmessa viikossa pääsee tosissaan kuvaamaan.

   Oman käsitykseni mukaan tuo 55-250 putki on ihan kiva peli hintaansa nähden, ainakin tuon ja 600D:n yhdistelmällä olen nähnyt ihan todella kivoja kuvia. Sen pahemmin en ole tämän hetken kameramarkkinoihin tututustunut, että kykenisin näiltäosin ihan suoraan mitään suosittelemaan. Samoin on vaikea suositella mitään kun en oikein tiedä miten kuvaat. Käytätkö vain automaattisia tiloja vai myös manuaalisia kuvaustiloja? Kannattaa kuitenkin miettiä se oikea tarve, kamerat ja objektiivit kun ovat kovin kalleita. Ensin kannattaa ottaa vanhasta rungosta ihan kaikki irti (itsekkin vaihdoin vasta kun vanha runko rikkoutui totaalisesti) ja sitten vasta miettiä uutta kalustoa. Jos kamerassasi on esimerkiksi puoliautomaattiset tilat (av, tv) kannattaa näiden käyttö opetella ja kuvata niillä, ehkä siirtyä näiden jälkeen jopa manuaaliseen valotukseen (m). Saat todennäköisesti onnistuneempia kuvia kuin vain automaattisia kuvaustiloja käyttäen, samalla saat myös kamerastasi paljon enemmän irti. :) Nykypäivänä harrastajakemroissa on kuitenkin loppujenlopuksi hyvin vähän sellaisia eroja, jotka ihan tavis harrastaja tulisi huomanneeksi. :)

   Poista
  2. Joo tuota 600d:tä oon myöskin miettinyt, mutta sitä ei enää vissiinkään myydä (?) Käytän myös manuaalisia kuvaustiloja, mutta ehkä kuitenkin vähän enemmän automaattista. Se tässä onkin, kun en oo loppujen lopuksi varma viittinkö käyttää uuteen objektiiviin tai kameraan niin paljon rahaa... Yleensä oon käyttänyt tv:tä tai m:ää, mutta en silti oo vielä mikään hirveän hyvä noiden asetusten säätämisessä. Uudella objektiivillä hakisin ehkä tuota ''sumeisuutta'' taustaan, kun tuntuu että se on välillä melkein yhtä tarkka kuin itse kohdekin :D

   Poista
  3. Siihen taustan pehmenemiseen auttaa asetusten muuttaminen. Vaihtamalla ns. vähän parempaan kameraan, jossa kuitenkin on croppikenno, et todennäköisesti tule saamaan mitään huimaa parannusta siihen asiaan :)

   Elikkä jos haluat niin sumeaa taustaa kuin tuolla sinun putkellasi voi saada aikaan, valitse aukoksi mahdollisimman suuri aukko (eli mahdollisimman pieni aukon luku kamerasta, voisin veikata että sulla se on siellä jossain 4-5 paikkeilla?) Siinä se sitten pääpiirteittäin onkin, kun sulla on suuri aukko käytössä on myös syväterävyysalue pienempi ja taustasta tulee sumeampi.

   Jos kalustolla tuohon haluaa vaikuttaa niin objektiivi, jonka aukon saa 1.8-2.8 tekevät taustasta aika sumeaa, en kuitenkaan ainakaan omissa croppirungoissani sitä mitenkään älyttömän sumeaksi siltikään sanoisi. Supersumeaa taustaa saa melkein aikaan vasta noilla suuriaukkoisilla objektiiveilla yhdistettynä täyskennoiseen runkoon (mitkä maksaakin molemmat sitten jo aivan liikaa isompaankin budjettiin...).

   Oon tuosta syväterävyydestä koittanut jotakin selitellä noissa vinkkipostauksissa, mitkä löytyy blogin oikeasta kyljestä. Oisiko ollut jompikumpi noista "perusasetukset" postauksista.

   Poista