perjantaina, joulukuuta 11, 2015

Luukku 11 - arkistojen kätköistä, paluu vuoteen 2013Paluu tehdään ainoastaan vuoteen 2013, sillä yksi ulkoisista kovalevistäni ei ole enää käyttökuntoinen, joten sitä vanhempiin kuviin en enää pääse käsiksi. Kuvia selaillessani meni selkäpiitä piktin todella outo tunne. Aivan kuin olisin kuvannut nämä kuvat viimekesänä! Tuntuu ihan hullulta, että kuvien ottamisesta on jo yli 2 vuotta. On omalla tavallaan kummallista, että muistan edelleen suurimman osan kuvausreissuista, kunhan saan itse kuvat nenäni eteen. Vuosi 2013 meni aikalailla esteratsastuksen parissa ja pikkukisoja kierrellen.

ensikosketuksia vuonohevosen kuvaamiseen

Tukholmassakin tuli käytyä! Muutama kuva löytyy täältä

Kun Raisiossakin oli vielä kisoja!

Kun turun maljassakin oli lähtijöitä koko viikonlopun ajan.


Kesävarsa! Nykyään tämäkin kaveri lähentelee jo kolmea vuotta. Huimaa!

Yksi kaikkien aikojen onnistuneimpia.En muuten edes tiennyt tämän kuvan olemassaolosta ennen tätä postausta. Olen sen ottanut koulukisoissa jossakin luokkavälissä ja unohtanut sen jälkeen kokonaan. Varmaan ainoita pikkulintukuviani!
 

Jos haluaa mennä ajassa vielä taakseppäin (aika montakin vuotta), kannattaa käydä kurkkaamassa tämä postaus!

7 kommenttia:

 1. Tosi kivoja kuvia! Hauska nähdä miten näissäkin kuvissa näkyy sun kädenjälki, mutta samalla se kehitys mitä on tapahtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja välillä silti tuntuu siltä että tuolloin kauan sitten on kuvannut niiiiiin paljon paremmin kuin nykyään :D

   Poista
 2. Rupesin tuijottamaan kuvista taustan blurria - näyttää erilaiselta kuin tämän päivän kuvissasi. Pystytkö sanomaan, millä rungolla ja objektiivilla nämä on otettu? Silmän harjoituttaminen eri runkojen ja objektiivien eroihin taas menossa ;)

  Kivoja kuvia ehdottomasti! On aina hauskaa, kun pääsee kuvaamaan jotain erikoista, kuten tuo neljänneksi alin kuva. Se on muutenkin onnistunut, vauhti ja ilo välittyvät katsojalle. Mutta niin on tosiaan onnistunut tuo yksi kaikkien aikojen parhaimmista kuvistasikin, ajoitus ja somittelu ovat mieleeni, vaikka turvan eteen mielelläni lisäisinkin hiukan lisää tilaa. Viimeinen kanervakuva (?) on myös mieleeni: kaikessa yksinkertaisuudessaan kaunis. Mielenkiintoista katsoa vanhoja kuvia ja nähdä ihan konkreettisesti, kuinka kehitystä on tapahtunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä suurin osa on taidettu ottaa 30D rungolla. En oo ihan varma onko jossain jo myös 50D. Lisäksi putki oli tuollloin vasta vuoden ikäinen, eli siinäkään ei mitään kulumaa. Nythän mun täytyy varmaan viimeistään tammikuussa viedä putki huoltoon ja uudelleen säädettäväksi :) 30D teki kyllä mun silmään tosi kivaa jälkeä, siksi se nytkin sai vielä jäädä kakkosrungoksi :)

   Ja btw se hyppykuva on alusta asti jo kamerassa ollut noin rajattu :D silloin tuli kaikki sijoiteltua ihan keskelle.

   Poista
 3. Onko sulla paljon vuoniskuvia? Kenestä hevosista? Olisitko halukas antamaan niitä Vuonohevosyhdistyksen julkaisuihin käyttöön, esim. lehteen, esitteisiin ym. tarkoitukseen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytännössä ainoastaan kahdesta, tutun entisestä ylläpitotammasta ja nykyisestä nuoresta. Tulevana kesänä tosin pääsen toivottavasti sitten tämän nuoren tamman varsaa kuvaamaan :) sen enempää tosin ei löydy, eli vähän heikonlaista tuo vuoniskuvavarasto.

   Poista
  2. Muutamakin kuva olisi jo iso apu, jos suinkin suostut niitä antamaan.. :) En aina haluaisi omia kuvia käyttää, ja taas oikeasti hyvälaatuisten hienojen kuvien löytäminen on välillä kiven alla. Jos viitsit lähettää vaikka parikin kuvaa, niin laita sähköpostilla marjouimi(a)hotmail.com. Kuvaajan nimi toki mainitaan aina! Olisin kovin kiitollinen :)

   Poista