sunnuntaina, joulukuuta 13, 2015

Luukku 13 - Vuosi 2015 lukuina


Melkein itsekkin jännityksellä odotan lopullisia tilastoja tästä vuodesta. En ole vielä ikinä laskenut ihan oikeasti sitä kuvien määrää mitä vuoden aikana tulee otettua. Tämä tilanne on laskettu joulukuun alkuun, joulukuussa on vielä muutama kuvausreissu tarkoitus tehdä.

Hevoskuvaukseen liittyvien kansioiden määrä: 48
 • joista kisakuvakansioita: 17
 • joista muita hevoskuvakansioita: 31
 • Kuvia yhteensä: 34,124
Kuvaustunteja karkeasti (kisakuvat lasken 6h päiviksi, kotikuvaukset 2h) : 164
 • tämä tekee n.3h kuvaamista per viikko koko vuoden ajan
käsittelytunteja karkeasti (kisakuvat 6h, kotikuvat 4h): 226h
 • tämä tekee n. 4,5h/viikko koko vuoden ajan

Mistä olen kovin yllättynyt on tuo muiden kuvakansioiden määrä. Missä ihmeen välissä olen ne ottanut, kun en tuollaista määrää edes muista! Kisakuvauksen puolelta vuosi on ollut vähän hiljaisempi, syynä osittain varmasti syksyn kuvaamattomuus. aktiivisimpina kisakuvavuosina kansion lukumäärä on ollut yli 20. Noissa käytetyissä ajoissa taas järkyttää se, että ne ovat todennäköisesti vielä alakanttiin aika reilustikkin. Loppujenlopuksi aika paljon on aikaa tässäkin harrastuksessa kiinni, sitä ei vain itse tajua. Ei ihme että lähipiiri välillä ihmettelee taas minun juoksemistani jossain kuvahommissa.
Hevoskuvia taas on kertynyt tuo 34,124. Jonain vuotena arvioin kuvaavani keskimäärin 25,000 kuvaa vuodessa, määrä on ilmeisesti nousussa. Mikäli kuvattavat koheetkin lisääntyvät, niin senkun nousee tuo määrä, silloin ei haittaa. Mikäli kuitenkin kansiomäärä pysyy samana mutta kuvamäärä nousee niin rupee hälytyskellot soimaan, ei sitä suljinta nyt ihan puhki saakka tarvitse heti laulattaa...


Ja ensivuonna taas uusi rumba, toivottavasti uusia kisoja ja mielenkiintoisia tapahtumia ja paljon hienoja hevosia!

Miltäs kuulostaa? Itselle tulee mieleen, että enpä ilman tätä harrastusta taitaisi tehdä paljon mitään ihmeellistä..

2 kommenttia:

 1. Voi miten vähän kuvia. :D Eilen just Tuulian kanssa asiasta puhuttiin ja laskeskelin, että mulla on ehkä tältä vuodelta tullu joku 100 000 kuvaa, varmaan ylikin. Tossa sun saldossa ois kolmasosa siitä, mitä ite otin tänä vuonna suokkikunkkareissa (reilu 9 000 kuvaa). Kyllä kameran suljin kiittää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi sun kuvamäärä on kyl nii järkyttävä :D mä ihan tietosesti koitan pitää sen kuvamäärän vähäsempänä enkä kuvaa varsinaista sarjaa kuin välillä, vähemmän läpikatsottavaa ja käsiteltävää :D keskimääränen kuvamäärä tapahtumista on semmonnen 1000-1500, isoista koulukisoista voi tulla sen 2000 :D (yhden päivän kisoja)

   Poista