maanantaina, joulukuuta 14, 2015

Luukku 14 - Blogiexpo 2015

Palkittuja!
Ensimmäinen hevosblogien blogiexpo on nyt takanapäin, ja itse olen aika tyytyväinen tapahtumaan. Toki siinäkin on parannettavaa, mutta koko juttu oli ensimmäinen laatuaan ja tuon pohjalle on ainakin omasta mielestäni hyvä lähteä rakentamaan. Ilmapiiri oli koko tapahtuman ajan kovin positiivinen, tarjolla oli muutamia mielenkiintoisia ohjelmia ja palkittavia Blogeja oli hauska jännittää. 

Omakin blogini oli tapahtumassa edolla visuaalisessa kategoriassa. Voiton tuossa kategoriassa vei täysin ansaitusti Susannan Puoliverinen prinssi-blogi. Täysin rannalle ruikuttamaan en kyllä näköjään jäänyt, sillä oma blogi palkittiin minulle yllätyksenä raadin suosikiksi. Kelpaa se tuommoinenkin kunniamaininta! Blogien palkitseminen tuntui tuottavan muutenkin ihanan paljon riemua niin bloggaajien kuin yleisönkin keskuudessa ja palkitsemisen jälkeen naurua kuuluikin ympäri salia.

Minä siellä yllättyneenä.
Aamu alkoi aika aikaisin, heräsin puoli kuuden maissa ja kuudelta lähdettiin ajelemaan kohti Tamperetta. Kuskina minulla oli poikaystäväni ja matkassa mukana oli myöskin Essi. Molemmat osoittautuivat suureksi avuksi "ständin" pystyyn laitossa, mieheni pitkänä ihmisenä teippasi kuvia seiniin ja essi laittoi teippejä kuviin samalla kun itse säävätin tekniikan kanssa. Ilman heitä emme olisi Suvililjan Susannan kanssa olleet mitenkään ajoissa valmiina.

Olimme ajatelleet valokuvausta koskevan paikkamme enemmänkin keskustelu-alustaksi, mikäli jollain olisi kysyttävää tai ongelmaa niin meidän kanssa voisi tulla juttelemaan. Osittain tämä toimi, osittain ei. Mielenkiinnon kannalta, näin jälkeenpäin ajateltuna, olisi ehkä ollut kiva jos meillä olisi ollut jotain selkeitä aihealueita kunnolla esillä, mutta tälläkin konspetilla saimme autettua muutamaa paikalle tullutta kuvaamisen ongelmissa (mikäli autettavat lukevat blogia, niin toivon että selityksistäni oli jotain apua!). Kävin myös ihanan antoisaa keskustelua muutaman ihmisen kanssa kuvaamisesta yleensä, kiitos heille siitä!

Kuvanmuokkausvääntelyä

Susannan kamera se siinä nököttää minun objektiivin kanssa.
Pientä kamera-ongelmaa tosin meillekkin sattui kun Susannan kameraan tuli kesken kaverikuvausten jotakin pientä häikkää. Vaihdoimmekin sitten lennosta kameraa ja käsikuvaukseenkin siiryttiin homman loppuun saattamiseksi, alunperin kamera seisoi kolmijalalla. Nyt onkin sitten vielä edessä kaverikuvien käsittely ja lähettäminen kuvattaville.

Kiitos tapahtumasta Playsson.net, kiva kun paikalla oli myös kävijöitä. Ehkä minäkin ensivuonna pääsen ihan vain vieraaksi ja tarkastelemaan kaikkea jännää paikalla olevaa ständitarjontaa! 

Tajusin muuten myös, että unohdin ottaa meidän pöydästä kuvaa. Jos jollain sattuu olemaan niin otan innolla vastaan! :)

2 kommenttia:

  1. Täältä löytyy ainakin eräs, jolle oli hyvin paljon apua havainnollistavasta kolmiosta :D Kiitos vielä tuhannesti, kameran käyttö sai ihan uuden ulottuvuuden!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kuulla! Ja löysin muuten sun bloginkin sattumalta, kyllähän sä valmiiksi jo jotain osasit kuvata, tai ainakin kuvaussilmää löytyi blogikuvien perusteella! ;D

      Poista