keskiviikkona, joulukuuta 02, 2015

Luukku 2 - Tavoitteita ja toiveta vuodelle 2016


Nyt kun vuosi 2015 alkaa olla lopuillaan on hyvä pysähtyä hetkeksi ja miettiä mitä haluaa seuraavalta vuodelta kuvaamisen suhteen. Aiheet pyörivät hyvin vahvasti kisakuvaamisen, kuvasivujen, kameran, valotuksen ja yksittäisten hevosten kuvaamisen rinnalla.

Vuoden 2015 alussa mietin kovasti näyttelyiden kuvaamisen aloittamista. Lopulta en kuitenkaan näyttelyissä alkanut kiertämään, enkä todennäköisesti tee sitä edelleenkään vuonna 2016. Näyttelyiden kuvaamista en ole ikinä kokenut sellaiseksi "omaksi jutukseni". Olen myös miettinyt kisakuvaamisen kohtaloa ja tullu tulokseen etten sitä ehdottomasti lopeta. Kisakuvaaminen on niin suuri osa omaa kuvausharrastusta, niin itse kuvien kuin kuvaamisen kautta tulleiden ystävienkin kannalta, että lopettaminen tuntuu suoraan sanottuna hullulta. Välillä on aivan mahtavaa istua hyvässä säässä kentän reunalla mahtavassa kuvausseurassa! Ihan yhtä paljon en vuoteen 2015 verraten tule vuotena 2016 kiertämään kisoja, eli tapahtumat kokevat todennäköisesti hieman karsimista pienen loman toiveessa.

Eräs suuri toive minulla kuitenkin olisi vuodelle 2016. Tämä on varmasti se suurin. Haluaisin kovasti saada kamerani eteen mahdollisimman paljon erilaisia hevosia erilaisissa tilanteissa kotona. Haaveenani olisi joskus teettää oma kalenteri ottamillani hevoskuvilla tai muutama taulu enemmän "taidekuva" tyyppisistä hevoskuvista. Olen kaavaillut mielessäni kahden laisia kuvia. Toinen kuvatyyppi ovat studiokuvien tapaiset kuvat, toinen vapaana vaeltavat/juoksevat hevoset. Toivon kovasti, että jonain päivänä pääsen nämä molemmat tekemään. Tätä pientä haavetta olisi tarkoitus edistää "kuvausviikoilla", joiden tarkoituksena on saada minut järjestämään säännöllisesti aikaa kuvaamiseen.

Vuonna 2016 toinen suuri tavoite on kameran käytön opettelu ja lisäopin saaminen valotuksessa. Kun vanha 50D rikkoutui, tulin tilanteeseen jossa oli pakko vaihtaa runkoa (tästä lisää myöhemmin). Nyt on kädessä peli, jota en vielä tunne. En tiedä miten se käyttäytyy eri valo-olosuhteissa, en ole varma tarkennuksesta en osaa vielä säätää sitä niin hyvin kuin sääsin 50D:tä. Tuntuu hassulta puhua kamerasta kuin elävästä olennosta, mutta kyllä se vaan on niin että joka malli käyttäytyy hieman eri tavoin.

Jottei tavoitteita suinkaan olisi liian vähän, on vuoden 2016 tavoitteena vihdoin laajentaa kuvaamista hevoskuvauksen ulkopuolelle. Erityisesti minua kiinnostaa tähtien ja maisemien kuvaaminen, joten näiden harjoittelu tulee ajankohtaiseksi. En vielä tiedä, mitä tulen julkaisemaan blogissa, mutta näistä kuvista tulee varmasti olemaan hyötyä myös kuvamanipulaatioiden kohdalla, joita aijon tehdä myös tulevana vuonna.


Tässä siis lyhykäisyydessään mietteitä kuvausvuodesta 2016. Innolla odotan millainen siitä tulee ja millaisen siitä saan tehtyä

ps. blogi on ehdolla playssonin blogigaalassa! Käyhän sinäkin äänestämässä suosikkejasi, minä ainakin kävin!


2 kommenttia:

  1. Nyt oli kyllä hienot kuvat! Tuo alimmainen erityisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, molemmat ovat blogissa jo ennenkin esiintyneet :) Ensimmäinen postauksessa "kuplia ja auringonvaloa", alimmainen postauksessa "syksyistä glitteriä".

      Poista