maanantaina, joulukuuta 21, 2015

Luukku 21 - Hyvää joulua minä!

Onnellinen materialisti.
Terveisiä täältä sängyn pohjalta! Hyvä opiskelija ja työläinenhän sairastaa sillä ainoalla lomallaan vuodessa, mutta siitä huolimatta täällä makaa onnellinen materialisti. Olenkin jo moneen kertaan maininnut 50D:n hajonneen, ja varmana yhtä monta kertaa kertonut että sen seuraaja on jo hankittu, mutta kerron siitä myöhemmin lisää. Nyt vihdoin ja viimein pääsen tämän seuraajan esittelemään.

Kotona majaileekin tämän harrastajan ensimmäinen täysikennoinen runko. Postin saapumisilmoitusta odotin kuin kuuta nousevaa, varmaan parin tunnin välein kävin katsomassa lähetyksen seurannasta paketin tilaa. Paljon minua on peloteltu tuon kennon suhteen, vaikkakin hyvin positiivisella sävyllä. ”Sulle tulee ikävä cropin kertoimia polttoväliin, mutta kerran kun oot päässy kuvaamaan täyskennosella, ni et haluu siitä enää ikinä luopua”. Jep, tuota kuullut nyt jo monta kertaa. Päätin kuitenkin hankkivani kerralla sitten laadukasta ja jotakin mitä en ihan heti halua päivittää tai vaihtaa.

Tuossa postin tuomassa paketissa kannoin kotiin Canon EOS 5D Mark III rungon, ja koko matkan pelkäsin heti ensimmäisenä tiputtavani sen maahan. Hyvin tavallista minua, ikinä ei meinaa uskaltaa kokskea mihinkään itselle tai toiselle uuteen tavaraan. Mutta ostinko hyvää laatua? Kyllä. Vähän liian hyvää? Ehkä. Osan unelma? Erityisesti sitä. Aivan tuliterän uusi tuo ei ole, ostin sen vähän käytettynä hieman kukkarolle sopivamman hintansa takia. Toivottavasti tuon kanssa tulee vietettyä monta hyvää vuotta.

Muutama ei toivottu päivitys tuon rungon mukana toki tuli myös. Joudun vaihtamaan akkuni kokonaan toisenlaisiin, sekä ostamaan yhden uuden muistikortin. Pientähän tuo on, mutta on se aina oma rumbansa. Positiivisia puolia onkin sitten niin paljon, ettei niitä pahemmin kannata edes luetella: saisin luetteloida kamerasta lähes kaiken. Eli eikun kamera heilumaan ja kuvaamaan, kunhan tästä tervehdytään (putkikin pitäis huoltaa, mutta pikkujuttuja)! Muutamia uusia ominaisuuksia olen jo käynyt säätäämässä ja testaamassa, näistä kerron sitten kun olen niiden käytön saanut kunnolla hallintaan ja kykenen noita esittelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti