lauantaina, joulukuuta 05, 2015

Luukku 5 - Kuvaajan joululahjalista


Ensinnäkin, kiitos tähän mennessä tulleista blogilinkityksistä (luukku 4), jo yhden päivän aikana on tullut huiman monta oikeasti mielenkiintoista blogia esiin tuota kautta! Epäilin ensin linkityspostauksen tekemistä, nyt en enää kady hetkeäkään sen julkaisemista. Sitten itse asiaan.

Ikinä ei ole tilannetta ettei harrastajakuvaaja haluaisi jotakin pientä tilpehööriä, tai joskus vähän isompaakin tilpehööriä. Mukavan elämän ja maailmanrauhan lisäksi listaan yleensä eksyy vähän konkreettisempaakin materiaa. Tällähetkellä tosin kamerapuoli on ihan kunnossa, joten ihan oikesti tarvittava tavara on hieman pienempää, mutta listaa voi aina höystää muutamalla hankinnalla joita ei tule tekemään ennen vakituista työpaikkaa. Joten jospa mennään ensin sen realistisemman joululahjalistan pariin.

Realistinen joululahjalista:
 •  Kaksi lisä-akkua (Hänhell tai Canonin oma, sen verran olen nirso etten muita oikein ole vielä kelpuuttanut)
 •  Kaksi 32gb SanDiskin muistikorttia - Tuo muisti kun meinaa loppua kaikkialta, niin vanhoista korteista kuin kuvaajan päästäkin.
 • Canon Extender EF 2x III - Näyttää siltä, että tämän tyyppiselle ratkaisulle saattaa ensi vuonna olla enemmänkin kuin vain tarvetta.
 • Kaukolaukaisin - Erityisesti siihen suunnittelemaani tähtikuvaukseen
 • Suuri hevostaulu Idasta -  Tämä nyt ei ole ihan kuvaamiseen liittyvä, mutta tätä olen suunnitellut jo viimeiset puolivuotta. Eikä minulla sitä edelleenkään ole.


Ei niin ajankohtainen lista (fantasiaa..)

 • Salamalaitteet lisäherkkuineen
 • Pieni kotistudio valoineen
 • Canon EF 16-35mm f/2.8L II USM - kelpaisi tämmöinen pikku laajakulmazoom
 • tai vaihtoehtoisesti kiinteä 14mm f/2.8L II USM. Tai miksei vaikka molemmat jos oikeen ranttaliksi laitetaan! (tai mahdollisesti vieläkin laajempia voisi ottaa)
 • Canon EF 100-400 f/4.5-5.6L IS II USM - TAI - Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x -- Tavaraa vähän pidemmällä polttovälillä.
 • Kamerasuoja veden alla kuvaamiseen
 • Kameravyö, tämä on sellainen mihin saa kameroita klipsillä roikkumaan ja siitä sitten tarvittaessa käyttöön
 • Canon 7D mark II kakkosrungoksi
Mitenniin valokuvaus ei voi olla välineurheilua?

7 kommenttia:

 1. Heippa! Koitin onkia tietooni pikaisesti täältä blogista, mikä runko sinulla on käytössäsi, onko se vieläkin esittelysivulta löytyvä Canon EOS 50D? Minulla olisi rungon päivitys edessä pikimmiten, ja olin jo tehnyt valinnaksi Canon EOS 6D:n. Sittemmin kiinnostuin ehkä jopa enemmän tuosta 7D mark II:sta, jonka ehkä ainoa miinuspuoli olisi sitten edelleen se kroppikenno, jonka kanssa osa valovoimasta jäisi edelleen käyttämättä, nyt käytössäni on jo kuudetta vuotta Canon EOS 500D, jonka kanssa ollaan aina pulassa talvisin, kun on hämärää, tarkennuksen kanssa ei meinaa onnistua, vaikka päällään seisoisi ja kun valoa ei oikeastaan enää ole, tarvitaan viimeisetkin valovoiman rippeet objektiivista, koska ISO-arvoa ei kestä nostaa edes sinne 800, kun kuvat kohisevat sitten aivan älyttömän paljon. :D Nyt olen lähinnä ihan hukassa, enkä tiedä minkä ominaisuuden arvostaisin korkeammalle. Ja kaiken tämän vuodatin tänne siksi, että haluaisit kakkosrungoksi 7D mark II:sen, ja siitä heräsi kiinnostus siihen, mikä runko sinulla nyt on pääasiallisessa käytössä. :D Ja ilmeisesti tässä rungossa on ominaisuuksia, mitä arvostat?

  Olisihan mahtavaa, jos vieläkin olisi se Joulupukki, jolle kirjoittaa lahjalistat, ja siltä listalta edes jotain niistä toiveista täyttyisi? Okei, ehkä Joulupukinkin on helpompi toteuttaa toive muovisesta leluhepasta, kuin tuhansien eurojen kameratarviketoiveet... :D Mukavaa joulunodotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudesta rungosta en ole vielä tietoisesti täällä blogin puolella mitään maininnut, siitä tulee sitten iha oma juttunsa :) mutta tosiaan 50D hajosi totaalisesti jo jonkin aikaa sitten eikä sen korjauttaminen ollut enää järkevää.

   Kirjoittelen puhelimella niin kovin ihmeellisiä en sepusta (voin myöhemmin koittaa vielä jotain selitellä), mutta tuo 7D on ymmärrykseni mukaan nimenomaan enemmän liikkuvan kohteen kuvaamiseen suunniteltu nopeutensa ansiossa. 6D taas on inhimillisen hintainen täyskenno, jolla saa luonnollisesti enemmän valovoimasta irti. Uutta runko miettiessä itsekkin noita molempia googlettelin ja yhdeksi isoksi eroksi mainittiin tarkennuspisteet. 7D tarkennuspisteet olivat kokonaisuudessaan tarkempia, kun taas 6D keskimmäinen tarkennuspiste taas ihan huippu myös hämärässä ja muut tarkennuspisteet sitten hieman heikompia. Kannattaa kuitenkkim vielä googletella, en välttämättä muista tarkalleen oikein. Kun pääsen kotiin voin koittaa etsiä semmoisem kätevän vertailusivuston mistä näät ominaisuudet ja arviot molemmista kätevästi.

   Itse tunnen kaksi hevoskuvaajaa jolla toisella 6D ja toisella tuo 7D mII ja molemmat ovat ymmärtääkseni kyllä todella tyytyväisiä peleihinsä :D

   Poista
  2. Itseasiassa jos sua ihan hirmuisesti kiinnostaa, niin heitä mulle spostia niin sitä kautta voin tuosta omastakin rungostani jutskailla :) photoma@live.fi

   Poista
  3. Tuun häiriköimään tähän keskusteluun, koska mulla oli ennen käytössä 7D ja nyt 7D mkII (jota en kyllä vielä oikein osaa käyttää, niin paljon lisää ominaisuuksia verrattuna 7D). Jos kiinnostaa tietää jotain noista, niin mulle voi pistää kans mailia. Täyskennoista en osaa mitään muuta sanoa, kuin että jos rahaa olis loputtomiin, ostaisin kakkoskameraksi sellaisen. Mietin kyllä pitkään otanko uutta kameraa ostaessa kropin vai täyskennon, mutta päädyin kroppiin kun sillä on tullut useamman vuoden kuvattua. 7D mk II on kuitenkin huomattavasti enemmän ammattilaiskamera kuin vanha 7D ja oikeastaan lyö siinä suhteessa (ainakin kauppiaiden mukaan) myös 6D. Toki täyskenno on aina täyskenno. Mutta jos haluat mielipidettä niin pistä sähköpostia info@tiiatahvanainen.com.

   Poista
  4. Jes hei, ihan mahtavaa! Laittelen lähipäivinä sähköpostia molemmille! Juurikin käyttäjäkokemukset kiinnostaa eniten, isäntä on seikkaillut netin syövereistä ties kuinka monta vertailua siitä, miten 6D on näistä se huonompi vaihtoehto. :D Ja varmaanhan se tavallaan onkin, kun vaihtoehdot on kutakuinkin huonoin täyden koon vai paras kroppikennolla. Hintaluokkahan näissä kahdessa on sama, ja nyt vaan lähinnä pähkäillään, että kumpi vai kampi, täyden kennon verran valovoimaa vai äärimmäisen tehokas tarkennus... No, laittelen sähköpostia, niin ehkä minäkin vielä vakuutun! :)

   Poista
 2. Mun piti kirjottaa ihan oikeekin kommentti. Joo voi kun voiskin saada aina kaiken mitä haluaa, mun pitäis ainakin hankkia akkukahva kun 7D:n akkukahva ei (tietenkään) käy 7D mk II... Mutta sitä piti sanoa, että noi feikkiakutkin on yllättävän hyviä! Jos ei halua maksaa sitä reilua satasta siitä Canonin omasta. En nyt muista minkä merkkisiä noi mun feikkiakut on, mutta huomattavasti halvempia ja pitää virrat ihan yhtä hyvin. Kaivan sulle tiedon, jos joskus kiinnostaa! :)

  Muistikorteissakin voi muuten säästää, Kingstonin muistikortteihin oon ollut enemmän kuin tyytyväinen. Myöskään Lexarin muistikorteista ei ole mitään pahaa sanottavaa, nekin taitaa aavistuksen edullisempia olla. Tai jos oikein muistan, niissä sai vähän halvemmalla niitä kortteja, joissa kirjoitusnopeus on parempi kuin SanDiskillä.

  Sun pitää tutustua M42:siin. Ne on halpa ja kiva lisä kaikennäköseen kuvaamiseen ;) (paitsi hevoskuvaukseen ofc).

  VastaaPoista
 3. Onneks tää on vaan "nää haluisin" lista, ja ulkomailtakin kun osaa että niin sandiskiäkin löytyy ihan jees hintaan :D ei niillä riistohinnoilla mitä täällä on.... Itellä 50D:ssä ei tainnu olla ku yks Canonin oma akku, muut hänhelliä ja niitä aijon myös nyt hankkia kunhan saan aikaiseksi :D

  VastaaPoista