keskiviikkona, joulukuuta 30, 2015

Mörrimöykky, metsänpeikko! + objektiivin kuulumiset

Kuvasin lauantaina 19.12 yhteensä kolme hevosta, tässä niistä ensimmäinen. Tuo kuvauskerta oli myös viimeinen tikki objektiivin korjaamiselle, havahduin tosissani kun suurin osa kuvista oli hyvinkin pehmeitä, eikä mikään oikein näyttänyt siistiltä. Viimeksi sanonkin vieneeni obiskan JAS-tekniikkaan tarkastettavaksi ja korjattavaksi. On jännä miten osalta kuulee huonoja kokemuksia puljusta, mutta itselläni on onneksi vain hyviä. Nytkin vein obiskan 28.12 Turun liikkeeseen ja jo 29.12 sain soiton obiskan kunnosta ja myöhemmin samana päivänä tuli viesti että saan putken tulla noutamaan. Korjauksen pojat kertoivatkin että  putken telepään (200mm) ja pienen pään (70mm) tarkennus hetti ja molemmissa kuulemma oikein kunnolla. Vielä niinkin mukavasti että telepäässä putki oli reippaasti takatarkenteinen ja pienessä päässä etutarkenteinen, koko obiskan tarkennuksen säätö oli siis edessä. Ei ihmekkään ettei kuvajälki ole ollut yhtä hyvää kuin ennen, ja osittain harmittaakin etten tätä tarkennuksen häiriötä ole tajunnut. Ensimerkit tuosta kun ovat jo kesällä olleet, näin jälkeenpäin ajatellen. Ajattelin vain hyvin itselleni tyypillisesti että "opetteleppa tyttö tarkentamaan uudestaan, kyllä se susta vaan on kiinni eikä kalustosta"... ja miten kävi, kalustossahan se vika. Nyt sitten vain huollettu kalusto käteen ja kuvaamaan!


Onneksi pääsen tämänkin kaverin kuvaamaan vielä uudestaan, ehjällä kalustolla.

8 kommenttia:

 1. Sopiiko kysyä, että mitä objektiivin huollolle tuli hintaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se meni siihen 140-150e pintaan, nyt vaan sitten testailemaan että tuli kunnolla kuntoon :) tarkennus tosiaan säädettiin, huoltoon kuuluu aina myös puhdistus.

   Poista
  2. Jes, samaa olin tulossa kysymään, vastaus olikin täällä jo! Harmi, että kyseinen huoltoliike on niin kaukana, tai siis me ollaan niin kaukana toimipisteistä, että pitäisi objektiivi laittaa postiin... Eikä ehkä ihan niin iso luotto ole siihen laitokseen. :D Vaan jos sinun objektiivi tulee täyteen iskuun, niin pakko kai se on jossain välissä kokeilla, tekisikö huolto ihmeitä tuolle omallekin...

   Poista
  3. Mä voin sitten infota kokiko mun obiska parannuksen! Ainakin tosiaan sanoivat että siinä oli aika tavalla tota tarkennusvirhettä.. :)

   Poista
 2. Pakko kysyä, että mikä fontti blogissasi on? :D Niin helppolukuinen, että tahtoo itsekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahan pistit, piti oikeen erikseen mennä katsomaan. Ihan Arial näyttäisi olevan mulla :)

   Poista
 3. Taas hieno kuvasetti. Sopivan eri näköisiä että ei mikään kuva "tylsistyttänyt" ja heppa näytti hienolta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! kiitos, vähän hän oli pörröinen nuori, mutta oikein pörheänä kun itseään esitteli, niin näytti tosiaan normaalia vielä hienommalta :)

   Poista