lauantaina, tammikuuta 30, 2016

Lisää metsäläistä menoa


Oli hankala keli, hämärää vaikka silmä väitti olevan kirkasta. Onneksi tästä huolimatta saatiin aikaiseksi muutamia hyvinkin kivoja kuvia. Taustana toimi jälleen kerran metsä, sitä kun Suomesta tuntuu löytyvän taustaksi enemmän kuin riittävästi, eikä tallin pihapiirissä ollut peltojen lisäksi oikein muuta kuin metsää. Metsän lisäksi bongasin kyllä yhden aika kivan koivikon, mutta harmiksemme hevonen jostain kumman syystä päätti paikan olevan hänelle liian pelottava, eikä koivikon siimeksessä oleilu näin ollen kiinnostanut kaveria kyllä yhtään. Ideasta jouduttiin siis luopumaan muutaman yrityksen jälkeen, yksi kiva kuva tosin siitäkin jäi muistoksi.

On välillä jännä kuinka oma silmä näkee sään kirkkaana, mutta kamera on asiasta erimieltä. Syitä tähän olen pohtinut monen monituisia, yhden täytyy olla tuo vähäinen maata peittävä lumi. Tuona päivänä lunta oli jo vähäsen, joten se valkoisuudellaan loi illuusion todellisuutta kirkkaammasta ilmasta. Niinpä ISO-arvot ovat huinineet pahimmillaan 4000, edes maneeseissa en yleensä joudu käyttämään tuon luokan valoherkkyyttä! Pahimmillaan suljinajat ovat olleey 1/80, joten ei ihme jos joukossa oli muutama tärähtäny kuva. Toki asiaa olisi auttanut jos aukkoa olisi kasvattanut suurimpaan mahdolliseen, eli 2.8. Tätä en kuitenkaan halunnut tehdä, jotta hevonen varmasti mahtuisi kokonaan syväterävyysalueeseen, aukkona käytin pääasiassa 3.5-4.Nyt on muuten käsillä aivan uskomaton tilanne, minulla on ajastettuna tällähetkellä huimat 18 postausta! Ja tähän päälle olisi vielä parit kuvat tekemättä, joten kannattaa pysyä kuulolla, paljon on kuvia luvassa. Saa nähdä milloin taas pääsen julkaisemaan kuvia reaaliajassa, nyt kuvat tulevat n. 1,5 kk viiveellä esille.

8 kommenttia:

 1. Häh, miten saat normaali laatuisia kuvia noin isolla ISO -arvolla? Jos minä otan järkkärilläni noin isolla arvolla niin kuvat ovat kamalampia kuin videolta otetut kuvakaappaukset. Onko vika minussa vai kamerassa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täyden kennon runko auttaa asiaa. Lisäksi olen poistanut kohinaa hyvin rankalla kädellä lightroomissa ja pahimpia kuvia en luonnollisestiikaan ole edes julkaissut/ottanut jatkokäsittelyyn :) lisäksi kun kuvan pienentää nettiä varten näyttää se äkkiä inan parempilaatuiselta mitä se oikeasti on. Suurin tekijä toki on tuo täyskennonen runko, omilla vanhemmilla rungoila jälki olisi myös ollut sellaisya suttua ettei kamalempaa olisi löytynyt :)

   Poista
 2. Voi toi toka kuva on tosi kaunis!:)

  VastaaPoista
 3. Em. kommentteihin viitaten, oletko ollut tyytyväinen täyskennoiseen runkoon hevoskuvauksessa? :). Olen ymmärtänyt jotenkin niin, että kroppikennolla ilmeisesti pääsee "lähemmäs" kohdetta, eli se oli hyödyllisempi juurikin kisakuvaukseen ja muuhun missä kohteet ovat kaukana. Täyskenno parempi taas potretteihin ja maisemakuviin, ja tottakai kohinansieto parempi eli siinämielessä hämäriin kuvausolosuhteisiin?

  Mulla kuvaus on varsin amatöörimäistä, ja koska en oikein tiedä mihin suuntaan tässä harrastuksessa haluaisin kehittyä, on myös suunnitelmat kaluston päivityksen suhteen vielä auki :D. Kisakuvailu/muu urheilukuvaus oli aikanaan huippua, mutta sellaiseen ei kyllä nykyisin enää ole aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan amatöörinä tässä mennään täälläkin päässä. Täysikennoisen olen omistanut vasta niin vähän aikaa, että esim kisakuvauksen kannalta en osaa sanoa konkreettisia kokemuksia. Ja juu ainakin canonin croppikennoiset 1.6 kertaistavat polttovälin, nikonilla vastaava luku taisi olla 1.5. Tähän mennessä en kuitenkaan ole havainnut häiritsevää eroa tuon croppikertoimen puuttumisesta ja olen löytänyt lähes pelkästään hyviä puolia täyskennoisesta :)

   Poista
 4. Tuo 6 eli toisiksi viimeinen kuva jostain syystä säväyttää minua eniten :)

  VastaaPoista