lauantaina, tammikuuta 02, 2016

Rippikuvia lumettomassa joulukuussa

Tuttu hevosen omistaja pyysi tuossa marraskuun lopulla ottamaan itsestään rippikuvia hevosensa kanssa. Sovittiin päivä joulukuulle, vaikka hyvin tiedettiin ettei lunta ole välttämättä silloin vielä tarjolla. Juhlat olisivat kuitekin heti alkuvuodesta ja viimeistään joulun jälkeen kuvat pitäisi teettää. Niinpä joulukuussa marssimme tähän hyvinkin jouluiseen säähän, päivä oli täysin harmaa ja pilvessä, vettäkin meinasi alkaa tihkumaan. Jotta edes jotakin varmasti fiksun näköisiä kuvia jäisi muistikortille sovimme ottavamme kahden tyyppisiä kuvia. Ensin mentiin maneesille näitä klassisia kotikutoisia studiokuvia varten, tämän jälkeen suuntasimme lähi metsään etsimään muhkeaa kuusta vihreän ja jotenkin edes värikkään taustan virkaa toimittamaan.

Ottaen huomioon sääolosuhteet kuvat onnistuivat ihan kivasti. Pientä jälkisäätöähän nuo tarvitsivat värien palautumiseksi ja tarkennuksen kanssa on ollut paikoitellen vähän ongelmaa. Onneksi putki on nyt huollettu, enää ei ongelmaa pitäisi olla. Lopullinen tulos tosin nähdään vasta kun saan viime keskiviikon kuvat käsiteltyä.
Usein tykkään tehdä muutamista kuvista pari eri versiota. Esim tässä tavallinen värikuva ja Cremetone sävytetty kuva.6 kommenttia:

 1. Tosi kauniitahan noista tuli! Kun tuo kuusi tuo ihanaa vihreää noihin kuviin ei yhtään näytä sellaiselta harmaalta ja ankealta mitä joulukuussa oikeasti oli... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllätyimme molemmat, sekä kuvaaja että kuvattava, siitä kuinka hyvältä tuo kuusi näytti. Onneksi lähdettiin etsimään. Tosiaan tuo joulukuun alku kun oli kuvauksen kannalta niin surkeaa aikaa taustoja ajatellen :)

   Poista
 2. jos kuvia vaan katsoisin niin en kyllä uskois kuinka harmaata oli... Kuvat on kummiski hienoja, ja sehän on pääasia :)

  VastaaPoista