lauantaina, helmikuuta 13, 2016

from behind, kuin tauluja tekisi.


Innostuin Petralla olon aikana koittamaan myös takaviistoa kuvakulmaa normaalia enemmän. Niinpä käteen jäi muutama kuvaa, joista olisin aivan valmis tekemään esimerkiksi tauluja itselleni. En ole ihan varma ovatko nämä hyvinkin perinteisiä vai eivät, mutta jokin näissä kiinnitti oman huomioni. Meinasin ensin kertoa mitkä kuvista varsinkin olivat omaan mieleen, mutta lopulta olisin joutunut sanomaan lähes kaikki kuvat, joten en omia suosikkeja mene sittenkään niemämään.

Nyt jälkeenpäin katsottuna muutamissa kuvissa hevosen asento on itseasiassa lähes sama, mutta silti ainakin itse löydän niistä sen verran eroavaisuuksia, että uskalsin ne esille laittaa. Kuvien käsittelystä sen verran, että lähes kaikki työ on tehty Lightroomissa, ainoastaan näkyvät osat ohjia on poistettu Elements ohjelmassa.4 kommenttia:

 1. Nää on kyllä ihan älyttömän kivoja!

  VastaaPoista
 2. Mitäs sanot, olisiko tuo Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III hyvä canon eos 700d:hen? Mulla valmiiksi on perus kittiputki ja canonin 55-250mm. Tarkoituksena olis ostaa uus kamera ja myös objektiivi, tällä hektellä mulla siis on vielä 1100d. Tai mikä objektiivi olisi hyvä hevoskuvaamiseen että ulkona kuin maneesissakin maksamatta silti yli 500e?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistit aika pahan kun en ole noihin erikoisemmin tutustunut. Millien puolesta vaihdos ei välttämättä ole kannattava, mutta jos koet putken olevan muuten parempi niin miksei.

   Maneesikuvauksessa taas yleensä tarvitaan paljon valovoimaa, ja sitä ei oikeastaan alle tuon 500e saa ellet onnistu joltain kirpputorilta käytettynä löytämään. Omissa optiikoissa on valovoimaa sen 2.8 ja sekään ei kaikissa maneeseissä riitä millään, toki noilla 4-6 aukoilla voi myös onnistua, mutta hyvin haastavaahan se on vähänkin pimeämmissä maneeseissa.

   Poista