tiistaina, helmikuuta 23, 2016

Little Royal


Aada kutsui minut kuvaamaan ja visiitille Champpia katsomaan. Ajankohdaksi sovittiin helmikuun alku, paikalla piti olla kymmenen aikaan aamulla. Sääukko tosin ei ollut kuvaamispuuhista kannssamme samaa mieltä, saimme loistavasti ne -30 asteen pakkaset osaksemme. Kuvaamaan päätettiin silti lähteä, nyt kun minulla kerrankin oli mahdollisuus liikkua pidemmän matkan päähän. Kuvia kertyi perinteisestä irtojuoksutuksesta, hetken pellolla hömpöttelystä, sekä Aadan toiveesta koetin kehitellä Champille jotakin teemakuvauksen tapaista.

Aikani mietin mitä edes jotenkin fiksua keksisin Champin päänmenoksi. Lopulta aikani sen kuvia tuijoteltuani sain idean. Jos koettaisimme saada siihen jotain pientä kunninkaallista fiilistä, onhan se eläimenä sen verran hienon näköinen ja värinen. Ryhdikkäänä pidin sitä jopa näyttävänä kaverina. Siinä kohtaa iski ajatus viitasta ja "kruunusta". Viittana käytettiin minulta jo löytyvää pitsistä viittakyhäelmää, mutta tuo Champin "kaulakoru" piti askarella, noita tuon tapaisiahan käytetään paljon arabeilla. Loppujenlopuksi tuo kyhäelmä syntyi n. puolessatoista päivästä. Kultainen nauha löytyi Jättirätistä ja kellotupsut askartelin itse (niitä taisi olla 22-25 kappaletta). Nyt jälkeenpäin ajatellen olisin varmaan nostanut tuota askarteluani hieman ylöspäin, jotta se olisi enemmän kaulan ympärillä eikä niinkään lapojen päällä, mutta tekemällä oppii ja huomaa! Onhan se vähän itsetehdyn näköinen, mutta pienellä budjetilla skarrellessa (ja ilman kokemusta), niin onkos tuo ihmekkään.

Mikä näin jälkikäteen harmittaa on se, etten heti alkuun luottanut omaan ideaani vaan päätin aluksi jättää viitan pois. Puolessa välissä sitten totesin, että kyllä se viitta nyt otetaan mukaan, jolloin kuviin tuli omasta mielestäni lisää ilmettä. Olisikin alunperin pitänyt jo ottaa muutama kuva enemmän viitan kera. Mutta kuten aikaisemminkin jo sainoin, tekiessä oppii. Teemoja kun en ole loppujenlopuksi vielä monia kuvannut, niin välillä noita omia ideoita tulee epäiltyä turhanki paljon.

10 kommenttia:

 1. Tykkään tykkään tykkään! Eka ja viimeinen ihan mun lemppareita, mutta kyllä mun sydän taas läpätti kun oli teemakuvia. :) Ihanaa Annika, oot super!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka ja viimeinen ovat myös ne omat lempparit! Tosin harmittaa että kolmanneksi alin ja neljänneksi alin eivät onnistuneet samalla tavalla, niissä olisi ihanimmat värit :)

   Poista
 2. Niin se on komeena kun on taitava kuvaaja. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on komea hevonen niin ei siinä paljoa muuta enää tarvita ;)

   Poista
 3. Niin upeita kuvia. Sulla noita ideoita riittää :) Eka kuva ehdoton lemppari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensimmäinen onkin se kaikkein onnistunein :)

   Poista
 4. Taas aivan ihania kuvia! Niin kuvauksellinen hevonen kyseessä ja ihana maisema! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Maisemia saatiin hieman säätää, mutta onneksi löytyi kivat kuvakulmat.

   Poista
 5. Näyttää yhdessä kuvassa hiukan arabilta ku pää kuvattu sivusta ja läsin takia pään oikea raja ei meinaa heti erottua vaaleasta taustasta, upeita kuvia!! :33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) ja katsoin itse samaa, valkoiset suuret merkit ovat juuri tuon takia sivusta päin kuvattuna välilä haasteellisia :)

   Poista