lauantaina, helmikuuta 06, 2016

Pienen portfolion koonti on aloitettu

Jo viimevuoden alussa kirjoitin portfolion kokoamisen tuskasta. Pääsin silloin koonnin alkuun, mutten koskaan päässyt loppuun saakka. Yksi suurin syy tähän oli tyytymättömyys omiin kuviin. Mikään ei tuntunut riittävän hyvältä portfolioon laitettavaksi, eikä tuo ongelma ole edelleenkään poistunut. Muutamalle kaverillekkin jo huikkasin, että minun pitäisi kuvata kuten ammattilainen saadakseni edes jotakin esille portfolion muodossa. Päätin kuitenkin ohittaa tämän ongelman, pakko minunkin on saada jotakin näytille. Selasin sekä uusia että vanhoja kuvakansioita usemman tunnin ajan toivoen löytäväni jotakin käyttökelpoista. Ensin kopioin paljon kaikkea uuteen kansioon, jonka jälkeen delete-nappula sai laulaa kiitettävästi kunnes kasassa oli 25 kuvaa. Nämä kuvat muodostavatkin nyt ensimmäisen portfoliokansion pohjan. Kansio kantaa nimeä "Edustaen" ja kokoan sinne erinnäisiä pää-, sekä kokovartalokuvia. Tarkoituksena olisi koettaa päivittää kansiota aina uusien kuvien myötä, mikäli koen jonkin kuvan olevan portfoliokelpoista.

Suunnitelmissa on vielä muitakin portfoliokansioita. Mm. tulossa olisi "ihmisen kanssa", "töissä", "projektit", "muut hevoskuvat" ja "vapaana". Katsotaan tuleeko noista ikinä mitään. Ainakin tuo vapaana- kansio on yllättävän vajaan oloinen tällä hetkellä. Toivonkin saavani siihen ensi kesänä kunnollista täytettä, jotta saan sen julkaistua.

Sain myös vihdoin ratkaistua hankalan kommentoinnin ongelman, nyt postausten lopusta löytyy linkki mistä pääsee kommentoimaan.


8 kommenttia:

 1. Jos sinulta ei löydy hyviä kuvia niin ei sitten keneltäkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun ajattelet noin. Piristää mieltä kun itse ei meinaa hyväksyä mitään :)

   Poista
 2. Nostan hattua! Täällä edelleen työnalla D: Olen päässyt projektissa jo siihen vaiheeseen, että lightroomissa on ~2000 kuvan kansio ihan kivakuvista kaikkien kuvausvuosien ajalta. Näistä pitäisi sitten löytää ne oikeasti edustavat kuvat.. Never happen :D (kuten ei myöskään kotisivun päivitys)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei eihän mulla ole tehtynä vasta kuin yksi kansio, joten älä vielä hattua nostele :D mulla taas oli tosiaan se ongelma että aluksi en meinannut kelpuuttaa mitään, semmoiset "ihan kiva"-kuvat eivät päässeet edes listoille mukaan. Lopulta pakotin itseni hyväksymään jotain vanhoja suosikkeja, ja kaikki ovat vuodelta 2015. Vanhempia en edes harkinnut kun kansioita selasin :D ja tuo kotisivujen päivitys on kyllä yksi murheen kohde... never gonna happen täälläkään :D

   Poista
 3. Upeita kuvia, näistä jos mistä saa kasattua hyvän portfolion! Portfolio kannattaa pitää tosi napakkana, mikä on paljon helpommin sanottu kun tehty :D Laatu korvaa määrän! On ehdottomasti parempi pitää viiden tajunnan räjäyttävän kuvan portfoliota kuin viidentoista, joista näkee heti erottaa ne 5 helmeä ja 10 "täytekuvaa" näin esimerkkinä. Itse suosittelisin ylläpitämään yhtä portfoliokansiota johon kerää rohkeasti "best of the best" -kuvat kaikista kategorioista, koska näin ei tule paineita lisätä johonkin kansioon kuvia vaan koska se on tyhjempi kun muut. Näistäkin 25:stä kuvasta voisi napata puolet pois, ei missään nimessä sen takia että olisivat huonoja, vaan siksi että satsissa on nyt aika paljon toistoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä kommentista! Alunperin mietin tosiaan vain yhden kansion tekemistä, mutta se kaatui kansion hajanaisuuteen. Kokonaisuus ei näyttänyt yrityksistä huolimatta hyvältä vaan enemmänkin sekametelisopalta, tästä syystä päädyin eriteltyihin kansioihin. Kansioita ajattelin julkaista vasta sitä mukaa kun niihin on saatu oikeaa täytettä, eli ns. Täytekuvia en yritä etsiä noihin väkisin :)

   Kuvamäärä on tosiaam vielä hieman hakusessa. Ensin yritin ottaa vain muutaman kuvan, mutta jotenkin itselle tuli sellainen olo että jos laitan vain esim.7 kuvaa esille voisivat ne olla ihan sattumankaupalla onnistuneita kuvia. Kun taas samantyylisiä onnistuneita on enemmänkin ns. takeet onnistuneille kuville löytyy. Ehkä portfoliosta oikeampi ilmaisu voisikin olla jokin näytekansio tmv? :)

   Poista