torstaina, helmikuuta 04, 2016

Puolitoista päivää, 9 hevosta - Kuvausviikonlopun ensimmäinen osa!


Superviikonloppu, tiedossa kiirettä ja paljon tekemistä. Onneksi tiukan aikataulun keskellä hauskaakin oli! Kiitos kuvausmahdollisuudesta ja seurasta Petra! Tammikuun puolessa välissä suuntasin siis kameroineni kohti Petran kotitallia ja hänen upeita hevosiaan. Tiedossa oli hyvinkin kuvailujen täytteinen ja tiivis viikonloppu, suunnitelmissa oli kuvata yhteensä 9 hevosta vähän yli puolessatoista päivässä. Tuttuun tapaan postaan jokaisen hevosen kuvat omana blogitekstinään.

Kuvaamiset suoritettiin tuntiaikataululla, jotta varmasti ehdittäisiin kuvata kaikki hevoset läpi. Paljon jäi ideoita toteuttamatta, joten toista kertaa odotellessa. Tuona viikonloppuna keskityttiin kuitenkin hyvin paljolti peruskuvaamiseen niin irtojuoksutuksen kuin edustuskuvienkin muodossa. Sää oli ja ei ollut puollellamme, välillä oli mukavan puolipilvistä, välillä hieman liiankin pilvistä, mutta kaikesta huolimatta saimme viikonlopun kunnialla purkkiin. Aikataulutettuna viikonloppu sujui suurinpiirtein näin:

Torstai: Saavun paikalle ja tehdään aikataulutettu suunnitelma kuvaamisille, nukkumaan n.10-11 aikaan.

Perjantai: (perässä suluissa toteutunut aika)
klo 10:00 - Uffen kuvaus (10:30)
klo 11:00 - Pötkylä ja Nyhtis irtona (11:30)
klo 12:00 - Zeus (12:00)
klo 13:30 -  Urco (14:10)
klo 14:30 - Tessa (15:00)
klo 15:30 - Pötkylä (15:30)
Illalla kuvat koneelle ja Lightroomiin (vei noin 2-3h) ja nopeaa läpikatselua, nukkumaan n. 11

Kuten huomaatte, ei meidän aikataulu oikein pitänyt tuolla keskivälissä. Jostain kumman syystä saatiin kuitenkin kirittyä omat suunnitelmamme kiinni, tosin jo päivällä tajuttiin että Unaiva ei ehtisi ensimmäiseen päivään, joten sen siirsimme samantien Lauantaille. Onneksi valoakin alkoi olemaan jo ihan kiitettävästi, niin onnistui vielä tuon Pötkylän kuvaus iltapäivällä, hiemankin myöhemmin, kun olisimme tammaa kuvanneet, ei valo olisi enää riittänyt.

Lauantai: (perässä suluissa toteutunut aika)
klo 10:00 - Uffe (10:45)
Klo 12:00 - Unaiva (11:30)
Klo 12:30 - Pötkylä (12:15)
Klo 13:00 - Uffe ratsastus (13:00)
n. klo 14:30 Albertin kuvaaminen, tämän jälkeen bussilla köröttely kotia kohti, n 3h ja kuvia koneelle lataamaan.

Lauantai pysyi siis hieman paremmin kasassa, olimme itseasiassa hieman olettamaamme nopeampia. Petran hevosten jälkeen kävimme tosiaan vielä moikkaamassa Anniinan Alberttia, joten siitäkin saatte pian kuvia katseltavaksenne.26 kommenttia:

 1. Ah aivan ihania nuo peltokuvat<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen niihin itsekkin kovin tyytyväinen :)

   Poista
 2. Hieno keli ja valo osunut peltoilulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin osui! + Aamun valo on aivan ihana, samoin illan valo :)

   Poista
 3. En ehkä kestä kuinka ihana toi kiviseinä on taustana, sopii aivan täydellisesti ja jotenkin se antaa niin kivan fiiliksen noihin ekoihin kuviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sillä kiviseinällä koitin korostaa tuota rodun barokki fiilistä. Hieman harmittaa, että kiviosa oli sen verran matala että kokovartalokuvissa punainen puu näkyy ylhäätlä. Pääkuvissa se kuitenkin toimi :)

   Poista
 4. Upea valo peltokuvissa! Mukava katsella välillä vähän erilaisiakin kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitkään oli sellaiset kelit, että kuvaaminen oli hyvin rajoitettua. Sitten tuli vihdoin ja viimein "kunnon talvi" ja ei tarvinnut enää kuvata pelkkiä pönötyskuvia :)

   Poista
 5. Upeita kuvia! Hieno tuo rakennus taustana, ja peltokuvissa on ihana tunnelma :)

  VastaaPoista
 6. Toisiksi viimeisessä kuvassa on aivan upea valo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jouduin jonkin aikaa hakemaan oikeaa kulmaa kuvalle, jotta valo pääsisi oikeuksiinsa. Ihan kuulla että onnistuin :)

   Poista
 7. Huikea valo tosiaan noissa peltokuvissa! Ja noin komeaa hevosta on varmasti ilo kuvata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä oli ihan uskomatonta päästä kuvaamaan näitä petran hevosia. Barokeissa on sitä jotain mikä iskee ainakin minuun :)

   Poista
 8. Ketä kiinnostaa jonkun yhden viikonlopun kuvausajat? Ihmettelen vaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi jos sinua ei kiinnostanut. Minusta oli hauska laittaa ylös päivien aikataulu ja sitten katsoa kuinka paljon aikataulutus on mennyt metsään. En kuitenkaan ikinä ole kuvannut yhtä montaa hevosta noin lyhyen ajan sisässä. Samalla tuosta näkee aika hyvin, kuinka kauan yhden hevosen kuvaamisessa keskimäärin menee aikaa.

   Poista
 9. Sun kuvat on kyllä aina niin upeita!! :-) #photographygoals haha. Pidän erityisesti peltokuvien valosta! Jouduitko paljonkin tuomaan jälkikäsittelyssä värejä takaisin? (tai lähinnä tuota glowia)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! En nyt ihan laskisi tuon risuaidan alle näitä mun kuvia, mutta kuitenkin :D
   Loppujenlopuksi en ole joutunut käsittelemään noita peltokuvia paljoakaan. Muistaakseni highlightseja tummentantanut, että sain kirkkaita kohtia vähän enemmän auki ja sitten perus valotuksen/valkotasapainon/kontrastin säädöt. Johonkin kuvaan olen ehkä lisännyt hieman lämpöä kulmaan, mutta pääasiassa ihan paikanpäällä ollut valo näkyy kuvista :)

   Poista
 10. Vau! Todella hienoja! Toiseksi vika ja neljäs omat lempparit :)

  VastaaPoista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo valo tuo kuviin kyllä ihan uuden ulottuvuuden :)

   Poista
 12. Oli kyllä huippu viikonloppu! Seuraavaa odotellessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En malta odottaa! Ehkä kesällä? Vähän vehreämpää taustaa, laidunlaukkaa, hieman "art" kuvia studiotyyppisesti. Mitä kaikkea voidaankaan keksiä! ;)

   Poista