perjantaina, maaliskuuta 11, 2016

Valmennusklinikkaa kuvaamassa

Kaarinan Kenttäratsastaja Ry järjesti 12-14.2 valmennusklinikkaviikonlopun. 12.2 Perjantaina oli luvassa Sanna Backlundin esteklinikka ja Sunnuntaina 14.2 Lilli Luoman kouluklinikka. Lauantaina järjestettiin 1-tason estekilpailut, mutta näitä en ollut kuvaamassa. Olin aivan intoa piukeana kun seurasta kysyttiin, josko voisin tulla paikalle kuvaamaan ja viikkoa/kahta ennen sain varmuuden omista aikatauluista ja pääsemisestäni. Vaikka en klinikoita kauhean tarkkaan kuvaamisen yhteydessä ehtinyt kuuntelemaan, pidin niistä pätkistä jotka kuuntelin. Selkeää ja kaikille sopivia vinkkejä.

Ainoana miinuspuolena noissa päivissä oli maneesi. Vielä ennen klinikkaa muistelin maneesin olevan todella valoisa, mutta toisin kävi. Päivät olivat pilvessä, joten vaikka maneesissa oli isot ikkunat, eivät ne paljoa auttaneet ja sain ruveta tosissani taistelemaan asetusten kanssa. Varsinkin perjantaina tuli ongelmaa, kun tunnit jatkuivat pitkälle iltaan eikä ulkona ollut edes sitä vähäistä määrää valoa, mitä pilvisellä säällä oli ollut. ISO-arvot huitelivat niin korkealla, ettei ennen ole nähty, ja silti suljinaikaa ei vain saanut nostettua. Sunnutaina tilanne oli sentään vähän parempi. Onneksi ei silti jääty ilman kuvia, sain kuin sainkin jotakin onnistumaan. Tässä postauksessa nyt muutamia kuvia päivistä.


6 kommenttia:

 1. Mitä objektiiviä käytät maneesissa tai mitä objektiiviä suosittelisit maneesissa kuvaamiseen? :) Hinta ehdottomasti kolminumeroinen, mieluiten alle 800e. Runkona canon.

  Hienoja kuvia, varsinkin tää 3. viimeinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on käytössä canonin 70-200 f2.8 obiska. Ihan suoraan en nyt osaa suositella mitään, pääajatuksena kuitenkin se että valovoimaa on oltava. Elikkä objektiivejä joissa suurin aukko on sitä noin 2.8 luokkaa, teleissä ei tuota enemmän valovoimaa oikein taida löytyä. :)

   Poista
 2. Osaatko sanoa, että kumpi on parempi canon eos 700d vai 600d? Pelkkää runkoa etsin ja halvin hinta minkä löydän 700d:stä on 504e ja 600d:stä 608e. Oon luullut, että 700d on parempi, mutta tuo 100e hintaero sanoo jotain muuta :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpaakaan en ole ikinä käyttänyt, mutta tämän linkin takaa pystyt noita vertailemaan:
   http://snapsort.com/compare/Canon-600d-vs-Canon-EOS-700D/detailed
   Kannattaa tuossa listassa kiinnittää huomiota niihin asioihin, jotka itse kokee tärkeämpänä :)

   Poista
 3. Mikä kamera sulla on ja mitä objektiiveja? Mitä objektiivia käytät maneesissa kuvatessa? Ja mitä runkoa ja objektiivia suosittelisit, kun mietin kokonaan uuden ostoa tai sitten mulla tällä hetkellä olevan Nikon D3100 ja perus tän mukana tulleiden putkien rinnalle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nikoneista en valitettavasti tiedä yhtään mitään. Itselläni on Canonin 5DMIII ja siihen kaveriksi objektiivit Canon EF 70-200 f2.8, Sigma 105mm macro f2.8, Canon 40mm f2.8 STM
   Näistä maneesissa käytän tuota 70-200mm putkea, kuten useimmissa tilanteissa muutenkin :)

   Poista