perjantaina, toukokuuta 06, 2016

Kun oma harrastaminen on murroksessa


Nyt on katseltu jo pitkään postauksia pelkillä kuvilla. On siis jälleen pienen tekstipätkän aika ja avata yhden jakson jälkeen omia mietteitä. 

Kun vuosi alkoi minulla oli paljon suunnitelmia. Jos tänä vuonna koittaisin kuvata jälleen enemmän kuin vuosi sitten, koittaisin kerätä materiaalia jopa ehkä oman pienen kalenterin tekemiseen. Elämä kuitenkin vie mennessään ja tilanne on siinä, että nämä suunnitelmat eivät tule mahdollistumaan. En ole tästä ollenkaan katkera, luovun näistä suunnitelmista ja haaveista muiden asioiden takia ja nämä alkuvuodesta läpi käymäni haaveet siirtyvät vain vuodella eteenpäin.

Olen jälleen muuttanut, nyt tosin innosta puhkuen. Pääsin takaisin paikkakunnalle, joka tuntuu kodilta, asuntoon jossa olisi tarkoitus asua pidemmänkin aikaa. Tästä kuitenkin seurasi se, että liikkuminen tapahtuu nykyään pääosin pyörällä tai bussilla. Aina joskus saattaa auto irrota lainaan, mutta entistä harvemmin. Eli kisoja käydään kuvaamassa vain pyörämatkan päässä ja entistä harvemmin.

On jännä huomata kuinka elämä omalla tavallaan kiertää kehää. Aikoinaan 15-vuotiaana, kun sai mopokortin, pääsi harrastamaan todella vapaasti. Skootterilla pääsi kätevästi kulkemaan pidempää matkaa kuin pyörällä, mikä mahdollisti kisojen kiertäminen ja kuvaamisen ihan uudella tavalla. Nyt seitsemän vuotta myöhemmin on mopo myyty aikoja sitten jo pois, kun autokortti kerran ajettiin. En olekkaan enää yhtään niin vapaa liikkumaan pitkää matkaa kuin silloin, vaikka tosin sitä 15-vuotiaana uskoi.  Nyt olen taas samassa tilanteessa kuin ennen ajokortti-ikää, liikkumisvälineenä vain pyörä ja julkiset. Vähän tässä tulee väkisin ikävä mopo-ikää!


Kuvaaminen ei siis lopu eikä katoa, mutta väksin se vähenee. Samalla tulee väkisin mietittyä muutakin kuin hevoskuvaamista, ja yksi selvä kuvauskohde ainakin on jo tiedossa. Sitä pääsee sitten kuvaamaan vaikka joka päivä!

Törmäillään kisoissa ja mukavaa kesää kaikille!


ps.Turkulaiset! Nykyään siis majailen kokoaikaisesti taas Turun kamaralla, eli päiviä vaan sopimaan ja kesän saapuessa ihania kesäkuvia ottamaan! Varsinkin hieman erikoisen rotuiset ja laitumella/muulla pellolla juokseminen kiinnostaa. Mikäli matka ei ole pitkä, voin viiden nopeimmiten kuvauksen sopivan parin luokse tulla veloituksetta!

8 kommenttia:

 1. Ihanan positiivinen asenne sulla! Välillä elämässä on vaan tehtävä päätöksiä, kaikkea ei voi valitettavasti saada. Kiva että on tiedossa jo uusi kuvauskohde vaikka hevoskuvaus vähän väheneekin.
  Jos joskus on aikaa niin tuu ihmeessä taas tännekin päin :) maksan tietty bussi- tai junamatkan!

  Onpa aivan mielettömän hieno tuo viimeinen kuva! Ihana tunnelma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ei tässä voi kun olla onnellinen, saatiin ihan huippu asunto vuokrattua, pääsin takaisin kotipaikkakunnalle ja kolmen vuoden odottelun jälkeen vihdoin miehen kanssa saman katon alle. Plus vielä muutama muu asia. Joskus jokin hetkeksi vähenee, että sitä voi sitten tulevaisuudessa harrastaa enemmän.

   Ja todellakin tulen! Pitää katsoa joku sopiva viikonloppu taas tossa kesällä ja lähteä körröttelemään :)

   Poista
 2. Harri-pupu lähtee kesäkuuksi laitumelle ponikaverinsa kanssa, mun kyydissä pääsee kuvaamaan laidunkuvia Saloon jos mieli tekee. :)

  Sulla on kyllä just oikee asenne elämään ja harrastamiseen! Oot oikee sankari. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Mä tuun ehdottomasti kunhan vaan aikataulut natsaa! Laittele mulle viestiä kun tiiät päivistä jotain ja jos meet sitten sitä vaan kattelemaankin keskellä laidunkautta niin tuun ihan mielelläni :)

   Poista
  2. Joo Harria ja haflingeria saa tulla kesäkuussa kuvaamaan! Mun vanhempien pihasta samasta paikasta löytyy myös piensuokki ja jo vähän harmaantunut musta shettispappa, mutta Hartsa ja Winnie taitaa olla kuvauksellisempia :)

   Poista
  3. Ollaan ehdottomasti kuulolla, päivistä on helppo sopiakkin varmasti :) Mä oon ainakin kesäkuun töissä, niin oon maisemissa koko kuun. Tarkotus olis pari kertaa viikossa käydä Hartsaa liikuttelemassa :)

   Poista
 3. Onko Kaarina liian kaukana? Oltaisiin tässä Piispanristillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turun keskustan liepeiltä kun liikun niin en usko :) Pistä mulle viestiä fb:ssä tai sähköpostilla photoma@live.fi

   Poista