keskiviikkona, kesäkuuta 01, 2016

Alla omenapuun... Eiku..


Ensimmäistä kertaa ikinä ymmärsin hyödyntää omenapuiden kukinta-ajan. Ensimmäiseksi malliksi, ja samalla loistavaksi testikappaleeksi, päätyi Henun Larno. Homma ei kuitenkaan ollut helppo, vaikka hevonen käyttäytyi esimerkillisesti, poseerasi korvat hörössä ja ryhdikkäänä. Ongelmaksi tällä kertaa muodostui tuo rakastamamme aurinko, joka porotti suoraan pilvettömältä taivaalta saaden kuvat näyttämään hyvinkin kaksiulotteisilta, ja kukkaset jäivät kuvissa enemmänkin taustameteliksi. Toki kukkien taustalle jäämisen aiheutti myös hevosen sijoittelu, jos halusin välttää kovat mustat varjot piti hevonen asetella omenapuun eteen, ja vielä yhdellä tietyllä tavalla auringon suunnasta johtuen.

Muutamasssa varjossa otetussa kuvassa syvyyttä tuntui olevan hieman enemmän, mutta näiden käsittely kauneiksi taas oli yhden työn ja tuskan takana. Toki täytyy myöntää noiden varjokuvien olevan hentojen väriensä takia ainakin omaan silmään kauniimpia. Valo on noissa jotenkin herkempi.

Kukkakuvia otettiin myös kahtena muuna päivänä, kaikkina tuo sama ongelma. No tämä oli ensimmäinen kerta, ensivuonna uudestaan ja paremmalla menestyksellä karttuneen kokemuksen kera! Laittelen kuvia jälleen hevoskohtaisesti esille, ja muutaman kohdalla olisi tarkoitus esitellä myös ennen-jälkeen materiaalia. Toivottavasti ehdin noita mallikappaleita kokoamaan.
8 kommenttia: