tiistaina, heinäkuuta 05, 2016

Herätys!

Kuolluttako? Ehkä blogin puolella. Kiirettä on pitänyt sitäkin enemmän, hommaa on ollut jakaa vaikka kolmelle ihmiselle. Kuvaamaan olen päässyt harmittavan vähän, mutta omasta jaksamisestakin pitää huolehtia, joten kerrankin en ole katkera itselleni vähäisestä kuvaamisen määrästä. Mitä kuitenkin on tulossa? Lisää Ypäjän kuvia kesäkuulta (jos vihdoin pääsisin ne tekemään loppuun, sillä on muutamia superkivoja kuvia), myös Metsämäessä vierailin päivän verran estekisoja seuraten. Näiden lisäksi tiedossa on yhdet kaverikuvat hevosen kanssa, yhdet jo kuvatut rippikuvat, sekä kahdet rippikuvat tuloillaan. Erinäisiä kuvausajatuksia olisi myös muhimassa pääkopan perällä. Jossain vaiheessa kesää (taikka kesän lopulla) saatan tarvita kaviokkaita malleja kameran eteen, joten kannattaa pysyä kuulolla!

Mitä muuta olen huomannut nyt kun en ole juossut kisoissa ihan yhtä paljon? Olen ruvennut tekemään kuvaamista taas enemmän itselleni, mikä meinaa kokonaisuudessaan onnistuneempia kuvia. Lisäboostia kohti kuvien hyvää käsittelyä antaa myös näytön saaminen kotiin. Irtonäyttöni on muuton ajan majaillut vanhemmillani, ja viimein saimme tuotua senkin kotiin. Oli jännä huomata kuinka suuri ero voikaan kuvassa olla riippuen siitä, millä näytöllä sitä katsoo. Läppärini näyttö on todella kylmä, mistä syystä useimmat kuvistani ovat helposti hieman liian lämpimän sävyisiä. Isommasta näytöstä saan värit säädettyä paremmin kohdalleen. Toivonkin nyt pääseväni eroon vaihtelevien värisävyjen ongelmasta. On myös paljon helpompi viilailla pikkujuttuja isommalta näytöltä, näkee oikeasti mitä yrittää olla tekemässä.


2 kommenttia:

  1. Eikö sulla ole näytön kalibroijaa vaikka noinkin "ammattimaisesti" harrastat tätä? Kannattaa ostaa Spyder

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ikinä en ole näytön kalibroijaa omistanut. Joskus sen ostamista harkitsin, mutta käytössä olevat rahat on pitänyt budejtoida ihan arkipäivän asioihin. Varsinkin sen jälkeen, kun vanha runko hajosi ja jouduin hankkimaan uuden, on pitänyt hieman katsoa (näin opiskelijana), mihin sitä rahaa laittaa. Olen sitten vain muutamalta eri näytöltä ja kavereilta kysellen koittanut pitää kuvat suhtkoht katsottavan värisinä. Suurin osa on onneksi teetettäessä näyttänyt suht hyviltä, vain muutamissa on ollut pieniä värifloppeja.

      Poista