perjantaina, heinäkuuta 08, 2016

Rippikuvakausi on alkanut!

Samalla toivotan onnea kaikille jo konfirmoiduille ja niille, ketkä konfirmoidaan vielä tänä vuonna!


Enpä olisi viime vuonna uskonut, että tänäkin vuonna pääsen kuvaamaan rippikuvia. 2015 Kuvasin siis ensimmäistä kertaa ikinä rippikuvia, ja ajattelin että seuraavana vuonna pyyntöjä ei todennäköisesti tule, kun suurin osa tutuista on jo ripiltä päässyt. Toisin kuitenkin kävi, mistä olen toki iloinen, rippikuvia on todella mukava ottaa! Olen myös samalla hieman hämmentynyt siitä positiivisesta kommentoinnista mitä olen kuvattavilta saanut heidän kuvistaan. Toki kaikki kuvat on otettu hevosten kanssa, mikä helpottaa omaa oloani. Pysyn sentään osittain omalla mukavuusalueellani kuvaamisen saralla.

Joka kerta kohtaan kuitenkin saman ongelman, en osaa ohjeistaa ihmismallia kunnolla. Osaan kyllä jotakin sanoa, mutta en välttämättä tarpeeksi. Vastakkaisuutena, osaisin kyllä sanoa mitä hevosella tehdään noissa kuvissa. Tähän mennessä kuvattavat ovat onneksi olleet varsinaisia luonnonlahjakkuuksia kameran edessä ja heistä on ollut helppo ottaa hyviä kuvia. Ja hei, harjoitus tekee mestarin! Mitä enemmän joudun ohjaamaan ihmisiä kuvissa, sitä paremmin siihen totun.

Tässä postauksessa muutamia palasia kesäkuussa tehdystä rippikuvauksesta. Olosuhteet olivat hieman hankalat kirkkaan auringonpaisteen takia (joka vielä tuli epäkäytännöllisestä ilmansuunnasta), mutta tästä huolimatta koen kuvien onnistuneen suhteellisen hyvin. Hauskan lisän kuviin tuovat kukat ja pöllyävä hiekka.

6 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Harmi ettei malli hymyile luonnollisesti kuvissa, tulee väkinäinen tunnelma muuten niin upeisiin otoksiin! Luonnollinen hymy on kaikista kaunein asuste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On harmi etten luonnostaan osaa olla vielä hyvä ihmisten naurattamisessa, luonnollinen hymy tosiaan on se kaunein :)

   Poista
 2. Vitsit toi viiminen on hieno 😍

  VastaaPoista