keskiviikkona, maaliskuuta 15, 2017

Editointiavustajien esittely

Näitä on lähes mahdoton saada samaan kuvaan siivosti samaan aikaan. Onneksi sain yhden tuurilla onnistumaan!
Toinen heistä saattoi vilahtaa blogin puolella jo viime keväänä. Vuoden alussa heidän määränsä kuitenkin kasvoi, ja nykyään nämä ovat erottamaton osa editointiprosessia. Tavalla tai toisella. Hienolta nimeltään nämä "avustavat tahot" ovat Funkyjamm's Cottonbubbelgum ja Alchemist Clos de´Ambonnay. Tutummin niitä kuitenkin kutsutaan nimillä "Tami" ja "Lene". Lajiltaan nuo kaksi alienia ovat kissoja, kyllävain, kissoja. Eivät Tyrannosaurus rexejä, syöpäeläimiä tai rottiakaan, kuten mieheni näitä puolitoista vuotta sitten kuvasi. Tarkemmin sanottuna rodultaan nämä kaksi ovat Cornish Rexejä.

"Päivää päivää" T. Tami
Tami (Funkyjamm's Cottonbubbelgum) on ensimmäisemme. Se on 10.2.2016 syntynyt uroskissa, (mikäli näin lonkaltaan muistan oikein tuon päivämäärän) ja se saapui talouteemme kesän alussa n. 13 viikkoisena pikkupentuna. Tami on ehta helsinkiläinen, ja käyttäytyykin kuten suuressa kaupungissa syntyneen kissan arvolle sopii. Tami on parivaljakosta se harkitsevainen. Se leikkii aina silloin tällöin 10 sekunttia kerrallaan, katselee, vaanii ja lopulta tekee pienen hyökkäyksen energioitaan säästellen. Se on mamman muru, joka osoittaa kyllä paljon rakkautta, mutta omalla harkitsevalla tavallaan. Myös miehelle sopivin tavoin se on rohkea, ei pahasti stressaa, eikä jännitä uusia asioita. Parhaina kavereina sillä ennen Lenen tuloa oli pari koiraa, joita oli kiva höpläyttää aina silloin tällöin, kun niitä näki. Tälle kissalle maharapsut ovat täysin käsittämätön asia, mutta kaulaa saisi mamma rapsuttaa joka ikinen päivä, mielellään aamuisin ja iltaisin. Halutessaan tämä kaveri osaa olla TODELLA kovaääninen. Esimerkiksi jos hänen arvonsa jätetään oven ulkopuolelle, tai hän ei pääse hattuhyllylle. Ääntä kuitenkin käytetään harkiten, komentamismielessä. Paras leikki ikinä on painiminen, mutta nykyään Tamin suurin harrastus on Lenen puhdistaminen.

Kukkuu! T. Lene
Lene (Alchemist Clos de´Ambonnay) on pesueemme tuoreempi jäsen. Se on 17.10.2016 syntynyt tyttö ja tuli meille n. 16 viikkoisena, eli helmikuussa 2017. Tätä ennen toki pentua oli käyty katsomassa varmaan sen 7 kertaa, onhan Lene ehta Turkulainen. Turkulaiseen tapaan Lene on hieman höntti, se on näistä kahdesta se "leluhullu villiviikari, jolla on pari ruuvvia löysällä". Energiaa riittää niin paljon kuin sen kanssa jaksaisi leikkiä, ja Tami hänen kanssaan painia. Lene onkin se, jonka näkee tekevän käsittämättömiä volttihyökkäyksiä ilmaan ihan ilman mitään syytä tai lelua, juoksevan ympäri taloa kuin päätön kana, tai löytää omista jaloistaan valmiina kamppaamaan pahaa-aavistamattman mamman. Lene on aina kiinnostunut kaikesta, vaikka uusia ihmisiä kohtaan pitää ensin olla vähän varovainen. Tämä kyllä unohtuu heti 10 sekunnin jälkeen. Ruoka on myös tämän pikkukissan rakkaus. Kun ruokapurkki kaivetaan esiin alkaa armoton huutaminen ja puskeminen. Ruoka hotkaistaan nopeasti alas, ja tämän jälkeen kärkytään kohti Tamin kippoa, jos vaikka saisi varastettua Taminkin ruuat. Lene osoittaa omaa rakkauttaan paljon suoremmin kuin Tami, se tulee jatkuvasti silitettäväksi, puskee ja kehrää kovempaa kuin maukuu. Vieraitakin hän rakastaa aina niin kovasti, kunhan se ensimäminen 10 sekunttia on ohitettu.

Heidän yleisimmät editoinnin auttamisen muotonsa kohdistuvat psykologiseen valmentamiseen. Seuraavana eriteltynä näiden kahden muutamia yleisesti käyttämiä valmennusmenetelmiä.

1. Näppäimistöllä kävely (molempien toimesta) - Sekoittaa parhaimmillaan Lightroomin jopa puoleksi tunniksi antaen taukoa kuvankäsittelystä, muutamia sanoja sadattelua ja vihaisia ilmeitä.
2. Isolta näytöltä metsästäminen (Lene toteuttaa) - Minkä tahansa eläimen kuvan ollessa näytöllä, Lene istahtaa näytön eteen ja alkaa huitomaan sitä tassuillaan. Aiheuttaa mammassa epätoivoista kuikuilua näytön taakse ja silmien lepuuttamista.
3. Kova ääninen huuto ovelta (Tami toteuttaa) - Nouse nyt mamma penkistä välillä, ettei pylly leviä kokonaan!
4. Sylissä nukkuminen (molemmat toteuttavat) - tehostetut työtunnit, koneen edessä istuja ei kehtaa liikkua kun niin nätisti nukkuvat siinä jalkojen päällä.
5. Järjetön hepulointi (Lene aloittaa, tami seuraa) - Tähän ei tarvita edes mitään syytä, eikä editoinnin aloittamista. Tätä tehdään aina kun huvittaa ja koko talo saa tästä aina hyvät naurut. Kun jompikumpi aloittaa hepulin, kohta on täydellinen ralli/formula-autoilu meininki päällä.


Järkeä päässä? Ei niinkään. Söpöjä? Kyllä vaan ♥
Pikkutami 20.5.2016

Minilene 11.1.2017


Miltä tuntuu ajatus siitä, että editointiavustajat seikkailisivat postauksissa joskus ja jouluna?

6 kommenttia:

 1. Kyllä tätä parivaljakkoa katselee mielellään enemmänkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ne on tässä elämässä nykyään niin paljon mukana, että melkeen väkisinkin varmaan tunkisivat blogin puolelle jossakin vaiheessa :)

   Poista
 2. Ihania! :) Minullakin on Cornish rex, tykkään rodusta kovasti.

  VastaaPoista
 3. Onpas hauskan näköisiä avustajia sulla! Kyllä mieluusti useamminkin katselee noin söpöjen kisujen kuvia. :) Mullakin aina blogin kirjoitusavustajat vauhdissaan ja sekoittamassa konetta käppäilemällä näppiksellä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He on aika ihania, kiva kuulla niiden olevan tervetulleita muulloinkin esiintymään blogin kuvissa! :)
   Välillä kieltämättä menee hermo tuohon näppiksellä kävelyyn, onneksi yleensä nukkuvat klo 11-16 välisen ajan niin saan edes kandia kirjoittaa rauhassa :D

   Poista