lauantaina, maaliskuuta 18, 2017

Suomenhevosten orinäyttelyt

Yksi ainoita järkeviä rakennekuvayritelmiä.

Nyt on aivan pakko hypätä ajassa hieman eteenpäin. Julkaisen muutamat välistä jääneet kuvat hieman myöhemmin, mutta minun on ihan pakko saada jakoon kuvia näistä upeista suokeista. Jälleen kerran pääsin ystäväni mukaan kuvaamaan rakenteita ja pääkuvia. Mikä voisikaan olla parempi kohde kuin Ypäjä ja Suomenhevosten jalostusarvostelu, vielä oreille? No ei mikään. Tuntuihan se vähän hölmöltä, kuvata nyt siinä 10 muun ihmisen keskellä. Kaikille samanlaisia kuvia, samasta paikasta, samoissa olosuhteissa, samassa valossa.

Vai onko ne kaikki kuvat sittenkään samanlaisia? Jokaisella on kuitenkin vähän oma tyyli kuvata, käsitellä tai olla käsittelemättä. Kukaan ei pysty olemaan tismalleen samassa kuvakulmassa, eikä jokainen välttämättä ota tismalleen samalla hetkellä kuvaa. Vaikka hyvin todennäköistä se on noin isossa porukassa, että jollakulla on ihan samanlainen kuva. Mitä voin tehdä, että kuvista näkyy se oma kädenjälki? Toivoa että oma tyyli on jo niin vakiintunut, että se tulee kuvista automaattisesti esille? Paljon kysymyksiä, yhteenkään en ole saanut vastausta.

Koetin tapahtuman jälkeen etsiskellä kuvia tuolta perjantailta (4.3.2017), mutta en pahemmin löytänyt mitään. Olisi ollut mielenkiintoista ja hauskaa verrata, millaisia kuvia muut saivat ja millaisia kuvia itse sai verrattuna niihin. Löytyikö omista kuvista sitä jotain, mistä ne voisi tunnistaa minun ottamikseni? Vaikka harvoin tuollaisissa "tusinakuvissa" sellaisia piirteitä nyt on. Jos joku nyt tietää linkittää kuvia tuolta perjantailta, niin linkittäkää kommenttikenttään ihmeessä. Minua kiinnostaa!

Loppujenlopuksi, minua ei itse rakenteiden kuvaaminen niinkään säväyttänyt. Toista olivat sitten pääkuvat. Olen aina tykännyt ottaa pääkuvia, vaikken niissä ihan ehkä aina onnistu. Niinpä monen orin kohdalla lopulta luovuin hyvän rakennekuvan saamisen odottelusta ja siirryin kuvaamaan niiden päitä. Mukavan lisä-efektin noihin pääkuviin toi koko päivän paikalla majaillut sääilmiö: sumu. Osassa kuvassa se toimi ihmeellisen hyvin, osassa ei niinkään, mutta ainakin kuvaamisesta tuli mielenkiintoista.

Melkoista pohdintaa taas pelkkien rakennekuvien kautta. Löytyisikö teiltä jotain kommentoitavaa? Mutta vihdoin asiaan, eli kuviin! (lisää kuvia voi käydä kurkkimassa täältä)

12 kommenttia:

 1. Siis nää kuvat missä on koivut taustalla!!! 😍 Vitsi miten upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne koivut + sumu oli se avaintekijä! Pehmitti taustan, mutta koivut jäi kuitenkin näkyviin. Onneksi virallinen kuvaaja otti hevoset noiden lähelle kuvattavaksi. Ovat omaankin silmään ne kaikkein kivoimmat :)

   Poista
 2. En ymmärrä, miten sä saat noinkin sameessa ja tylsässä taustassa jopa taustan näyttämään huikeelta! Siis minkä ihmeen toisen maailman sä aina tunget näihin kuviin! Todellakin erottuu sun oma kädenjälki, näyttää mun mielestä samaan aikaan kylmältä mut lämpimältä, ja pehmeeltä mut terävältä. Tosi onnistuneita kuvia (jälleen), oispa itelläkin silmää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se tausta nyt tylsä ollut! Juuri tuo sumuisuus tekee siitä omanlaisensa ja kauniin. Ilman sumua tuolla taustalla todennäköisesti näkyisivät vain mustanruskeat kuuset, eli tämä sää vain kaunisti pääkuvia :)
   Suuri kiitos kehuista! :)

   Poista
 3. Kolmas pääkuva. Jotain niin huikeeta. Kaikki on siinä kuvassa tasapainossa, aivan täydellisesti. Voisin ostaa tuosta printin jos ikinä sellainen mahdollisuus tarjoutuisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos todella haluat teettää tuosta itsellesi printin niin voidaan toki keskustella aiheesta! :) Heitä minulle s-postia: photoma@live.fi

   Poista
 4. Voi kun hienoja hevosia ja vielä upeampia kuvia! Tuo tausta on kyllä upea, kuvien pääasiat, eli hevoset, korostuvat, kun tausta on tuollainen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo oli kyllä upeita suokkeja! Omalla tavallaan helpotus ja harmi ettei tausta ole aina tuollainen, sen kanssa on kovin vaikea työskennellä, mutta samalla lopputulos on ihan mahtava!

   Poista
 5. Nää sumutaustat on ihan jäätävän hienoja! Ja herranjestas toi viimeinen hevonen, ihan täykky! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo viimeinen oli ihan uskomaton poseeraaja! Ja sen väri, se sopi niin hyvin tuohon siniseen sumuun herasilmineen ❤

   Poista
 6. Upeita kuvia! Viimeinen herasilmäinen komistus pisti silmään eritysesti... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin tuo herra pisti omaanikin , ja ilmeisesti monen muunkin! Tuo sen herasilmä yhdistettynä taustaan ja väriin saa sen erottumaan edukseen :)

   Poista