maanantaina, maaliskuuta 20, 2017

Valehtelinpas heti alkuunsa


Eipäs muuten "talven riemua" postauksen kuvaukset olleetkaan ensimmäisiä tänä vuonna. Valehtelin siis jo heti palailuni alkuun. Mutta minkäs sille mahtaa, kun ei vaan muistanut tällaista pientä tapahtumaa, kuin shetlanninponien rotunäyttelyt.

Minähän en ole ikinä ollut mikään suuri rotunäyttelyihminen, tai näyttelyiden kuvaaja. Nyt kuitenkin ystäväiseni oli matkalla paikan päälle ja kysyi tulenko kuvausseuraksi. Tartuin tilaisuuteen ja päätin ottaa homman opin kannalta. Vietettiinkin mukava päivä paikalla katsellen söpöjä poneja. Ja voi että tuntuu vaikealta kysellä ponien omistajilta/esittäjiltä, että saisikohan tuosta ottaa muutaman kuvasen?  Kaipa se tuntuu oudolta, kun sellaista ei ole ikinä tehnyt.

Täytyy kuitenkin myöntää, että saatiin päivän aikana otettua muutamia todella kivoja kuvia. Tosin ruutuja itsessään tuli lauottua hieman liikaa. Vai miltä kuulostaa noin 1000 ruutua, joista 100 pääsee käsittelyyn ja 50 julkiseksi saakka... Hupsista kun vähän tuli innostuttua. Okei, suurin syy kuvien määrään oli se, että kun ei ollut ihan varma mitä tekee, sitä rupesi varmistelemaan. Loppujenlopuksi valitset niistä 20 samanlaisesta pääkuvasta sitten sen 1 minkä käsittelet ja julkaistet. Mutta ei muuten jääneet nämä näyttelyt viimeisikseni, lisää tiedossa sitten myöhemmin.
Yhdessä luokassa oli ystävänpäivä teema, Katsokaa nyt tuota asua! Ihana!


4 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia jälleen kerran. Sellainen toivomus olisi etenkin näitä oripäivä- ja ponikuvia katsellessa, että olisi kiva, jos kuvien yhteydessä olisi kuvassa esiintyvän otuksen nimi. Kisakuvissa se ei ole niin justiinsa, mutta nää näyttelykuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei yleensä ole ollut tapana pitää kirjaa siitä, mitä hevosia/poneja olen missäkin tapahtumassa kuvannut. Yleensä siitä syystä, ettei minulla kertakaikkiaan vaan ole ollut aikaa käsittelyn lisäksi istua vielä muutamaa ylimääräistä tuntia koneella nimeämässä ja etsimässä kuvattuja hevosia. Oripäiviltä tuo toki olisi vielä onnistunutkin, kun kyseessä oli vain muutama hevonen ja kaikki kävivät vuorotellen kuvissa, mutta esimerkiksi näissä shettisnäyttelyissä napsimme ponivirrasta kaverini kanssa kivan näköisiä poneja kuvattavaksi, joilla selkeästi oli vielä hetki odottamista omaan kehävuoroon. Näin ainakaan itse en aina edes tiennyt mikä poni siinä kameran edessä mahtoi keikkua (niin hölmöltä kuin se kuulostaakin), iästä tmv muusta pikkujutusta saattoi esittäjän kanssa olla puhetta, mutta nimet ei vaan pikän päivän aikana tartu mieleen :)

   Poista
 2. Oi, omakin karvapallo päässyt näihin mukaan! Toisiksi viiminen kuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! no johan nyt on käynyt hauska ylläri. Lisää kuvia muuten löytyy täältä:https://photoma.galleria.fi/kuvat/2017/18.2.+Shetlanninponien+rotun%C3%A4yttely,+Vaskio/
   siellä taisi olla sunkin karvapallerosta pari kuvaa enemmän :)

   Poista