maanantaina, huhtikuuta 03, 2017

2.4 Mätsäreissä Aurassa

Pyry Waan upeiden jouhiensa kera
Olin otettu kun sain järjestäjän taholta kutsun tulla kuvaamaan heidän järjestämiään mätsäreitä Auraan 2.4. Pientä järjestelyä oli, että pääsin paikalle, mutta onneksi matkustus kuvauskohteeseen onnistui. En tiedä miksi en ole koskaan tullut kuvanneeksi aktiivisesti näyttelyitä ja näyttelyn kaltaisia tapahtumia. Jotenkin olen ne aina ohittanut, vaikka olisi ollut kulkupeli käytössä pidemmillekkin matkoille. Ehkä olen ajatellut niiden olevan tylsiä, tai hankalia kuvata. Tosiasiassa asia on kuitenkin (ainakin muutaman kokemuksen perusteella) toinen. Mätsäreissä/näyttelyissä minulla on paljon enemmän valtaa kuvan sisältöön, kun kohteen kuvaaminen ei ole sidoksissa tiettyyn suoritukseen tietyllä sekunnilla. Pystyn suunnittelemaan edes hieman, mihin kohtaan hevonen voitaisiin asetella, missä suhteessa se on valon suuntaan jne. Minulla on ikäänkuin paremmat mahdollisuudet rakentaa sitä hyvää kuvaa.

SH ori Oksasnapsi nappasi BIS I palkinnon.

WPB ruuna Highvillage Conquistador nappasi BIS II palkinnon
KWPN ruuna Chico de Riche nappasi BIS III palkinnon
Tuona mätsäripäivänä nyt ei valon suuntaa pahemmin tarvinnut miettiä, sitä ei ollut kovin kummoisesti pilvisen  harmaan sään vuoksi. Tausta taas aiheutti vähän päänvaivaa. Oli taloa, traileria, tietä ja yksi metsäinen sivu, mutta sekin alue oli kukkulan muotoinen. Lopulta päädyin ottamaan kuvauspaikakseni tämän kukkulan laen, jossa oli edes hieman tasaisempaa aluetta. Itse kuvaamisen kannalta oma kokemattomuus ehkä hieman näkyi. Minulla oli tomintasuunnitelma, mutta se ei oikein pitänyt. Suunnitelmastani huolimatta moni hevonen jäi kuvaamatta, kuvatuksi tulivat käytännössä ne nelijalkaiset joita ehdin kysäisemään kuvattavaksi kehän jälkeen ja ne, jotka tulivat itse vetäisemään hihasta josko voisin kuvata heidän hevosensa.

Kaikesta huolimatta olin todella yllättynyt näiden mätsäreiden hevostarjonnasta. Enpä ollut tullut ajatelleeksi, että mätsäreistäkin voisi löytyä näinkin näyttävää porukkaa! Olin positiivisella tavalla kuin puulla päähän lyöty. Nämähän oli todella kivan näköisiä hevosia kaikki, tällaisia kuvaa enemmän kuin oikein mielellään. Ensimmäisenä listalta jo ennen näyttelypäivää silmään osui tottakai muutama paikalle tullossa oleva Welsh, yksi A ja muutama WPB. Minkäs sitä itselleen mahtaa kun on aina tykännyt erilaisten welshien ulkonäöstä. Eikä mikään noista muuten pettänyt odotustani, Mountti oli syötävän ihana kuin pieni karamelli ja yksi WPB ori oli omaan silmään oikeinkin komea, BIS II saanut WPB ruuna myös todella kaunis. Lisäksi paikalle oli löytänyt myös muutama ratsuponi, erinäinen määrä erilaisia puoliverisiä, suokkeja, eestiläisiä, sekä tottakai monen monta shetlanninponia. Kokonaisuudessaan kameran eteen päätyi 32 hevosta, mikä loppujenlopuksi oli aika vähän kun ilmoittautuneita oli lähemmäs se 50. Vähän myös ihmettelin että mihin ne loput vajaa 20 hävisivät siellä paikanpäällä, olin kai niin keskittynyt kuvaamisiini etten edes ehtinyt kaikkia nähdä. Harmi sinänsä.

Cloudberry Mahogny, allekirjoittanut on rakastunut 


WPB ori, Fountainland's Frosty Joker, Upea kaveri, harmi ettei saatu kunnon rakennekuvaa jossa tämä olisi ollut edukseen. Nyt ori hieman hukkuu tuohon huonompaan asentoon.
Onneksi pääkuvissa herra kuitenkin loisti!
Paikalla oli myös paljon nuoria! Kuvassa 1-v SH Joen Akkimus
eestinhevostamma Alfa ja Connemara ruuna  Crossowen Diamond


On myös hauska huomata mitä kaikkea tuleekaan ilmi kun jutustelee omistajien kanssa. Tämänkin ihanan shetlanninponin (yllä, Soikin Leidi-Juulia) emää olen kertaalleen kuvannut! Helmikuussa vaskiolla. En olisi osannut yhdistää ollenkaan ilman jutustelua, vaikka esittäjä näyttikin etäisesti tutulta.

Lopuksi vielä tähän kuvauskeikkaan liittyvä ajankäyttö:
Kuvausaika: klo 10-16 yht 6h (+ matkat 30min/suunta)
Kuvankäsittelyyn käytetty aika: 7h
+ kuvien lataus koneelle, galleriaan ja blogi: 2h
yhteensä: 15h (+1h matkat)

1 kommentti: