perjantaina, huhtikuuta 28, 2017

Temppuilua ja pomppuilua


Vihdoin ja viimein taas kuvien pariin! Eletään aikaa 14.4, eli juuri pääsiäisen korvilla mennään. Minulle tarjoutui yllättäen mahdollisuus saada auto lainaan, joten päätin etsiä hieman harjoitusmalleja, huolimatta hieman ruskeahkosta ei niin kauniista ympäristöstä. Hain siis omin ehtoineni kuvattavaa, kerroin mitä haluaisin kuvata ja tutut saivat tarjoilla omia nelijalkaisiaan kameran eteen. Valmistautumisaikaa ei pahemmin ollut, olisinko jopa peräti samalle päivälle tai kyselyä seuraavalle päivälle näitä jo buukannut. Ensimmäisenä vuoroon valikoitui Madde, huimine temppuineen.

En ole ikinä kuvannut varsinaista temppuilua, joten tämä oli harvinaista herkkua. Jottei kuvauksien päämalli ihan tylsistyisi hommaan, katseltiin ensin mahdolliset kuvauspaikat läpi ja otin muutaman testisommittelukuvan. Kun olimme kaikki valmiita, omistaja hypytytti hevosta muutaman kerran ja sitten hommailtiin taas muuta. 

Kuvankäsittelyn kannalta tiesin jo etukäteen näiden kuvien vaativan riimunarujen/riimujen poistoa, sekä ihmisen poistoa kuvasta. Siispä olin kerrankin jo etukäteen fiksu, ja kuvasin taustan puoliksi erikseen helpottamaan ihmisen poistoa. Tarkemmin sanottuna aseteltiin hevonen paikoilleen ja pyysin ihmistä kyykistymään taustalla olevien puskien edestä pois, jotta sain tarkennukset oikein. Myöhemmin sitten leikkelin puskista tarvittavat palaset oikeaan kuvaan. Ihan vapaana nyt ei hevosta kuitenkaan missään pelloilla ja kallioilla pidetä.btw blogille ulkoasun tekijä hakusessa. Jos tiedät jonkun hyvän/itse olisit halukas tekemään laittele viesitä kommenttikenttään tai sähköpostiin: photoma@live.fi

12 kommenttia:

 1. Suosittelen viimeistelemään kuvat oikeasti huolella, monista sun kuvista huomaa jäljen jossa naru esim on kulkenut :) oma motto on vähän sellainen että jos ei jaksa kunnolla tehdä, älä tee ollenkaan - tyhmemmältä se suhmuinen ihme kaari kuvassa näyttää kun riimunnatu;) upeita kuvia ja oikeasti huolellisella kuvanmuokkauksella sitäkin hienompia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen yleensä poistot ihan 200% zoomauksella (tosin aika vanhoilla ohjelmilla), joten tarkoituksellisesti niitä jälkiä en sinne jätä. Harjoittelu on jatkuvaa ja kokoajan siinä mennään eteenpäin. Itse näille tulee myös helposti sokeaksi, esimerkiksi näistä kuvista en itse enää näe riimunarun paikkaa, voi toki olla että vanhat näyttöni huijaavat jo sen verran että uudemmilla tuo paikka näkyy.

   Poista
  2. Höpö höpö. Kateellisen panettelua. :)
   Upeita kuvia!

   Poista
  3. Kyllähän siellä virheitä on käsittelyssä, välillä suurempia ja välillä pienempiä. Onneksi kyseessä on kuitenkin harrastus, eli maailma ei omiin käsittelymokailuihin kaadu ja kokemuksista oppii. :) Kiitos kehuista! :)

   Poista
 2. Mä en ainakaan huomannu mitään jälkiä poistetuista naruista ;) Hienoja kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, suur kiitos :D siihen jälkien huomaamiseen vaikuttaa todennäköisesti myös näytön kontrastit jne. Sainkin kuvaajakaverilta eilen vinkin vielä miten pystyn viimeisinkin keinoin tarkastamaan onko kuvaan jäänyt epämääräisiä narujälkiä. Tosin tältä osin on nyt kaikki käsiteltävä käsitelty, eli tuota kikkaa pääsen käyttämään sitten kesäkuussa jos vielä muistan :D

   Poista
 3. Mäkin huomasin noissa riimunarun jäljen vain yhdessä kuvassa, ja senkin vasta sen jälkeen kun olin lukenut asiaa koskevan kommentin (kyseessä kuva 4 ylhäältä laskettuna). Muutta tosi kivoja kuvia, etenkin pidän tuon alhaalta laskettuna toisen kuvan sommittelusta ja väreistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tarkemmalla syynäyksellä puhelimella sen näin myös, kun oikein zoomailin pientä kuvaa sisään. Tuosta toisiksi alimmasta on myös vaakaversio, taisi olla edellisen postauksen kuvituskuvana. Itse pidän siitä melkein vielä enemmän kuin tästä :)

   Poista
 4. Noi pystysuorat kuvat molemmat on ihan jäätävän upeita <3

  VastaaPoista
 5. Sun kuvat on todella upeita, eikä käsittelyn jälkiä kyllä huomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä niitä käsittelyn jälkiä silloin tällöin aina jää ja joskus selkeämmin näkyviinkin. Kiva kuitenkin, että kehitystä tapahtuu ja jälkiä näkyy kokoajan vähemmän :)

   Poista