keskiviikkona, toukokuuta 03, 2017

ponioripäivät ja järjetön määrä kuvanmuokkausta


Ponioripäivät. Tapahtuma jonne en ole ikinä ennen päässyt käymään, mutta tänä vuonna viimein päristelin laina-auton voimilla paikale. Herätyskello soimaan aamulla 5:15 ja eikun matkaan. (Ei muuten ikä tule yksin, seuraava päivä meni kuin krapulassa tuon pitkän kuvarupeaman vuoksi, kotona n 19 aikaan ja nukkumassa n. klo 23) Ponit olivat kivoja, paikalla hauskaa seuraa muiden kuvausta harrastavien toimesta, mutta ne itse kuvat.. voiko niihin olla ollenkaan tyytymättömämpi? Vaikka omalla tavallaan sää suosi meitä, aurinko paistoi ja aamupäivän oli nättiä, keli oli kuvaamisen kannalta kamala. Vastavaloon ei voinut kuvata noin suorassa auringon paisteessa, joten ainoiksi vaihtoehdoiksi jäivät kaksi kentän huonointa sivua. Toisen takana trailereita, autoja ja jaboja, toisella sivulla maneesin kaunis punavalkoinen seinä, joka oikein häikäisi auringon siihen suoraan paistaessa.

Vaikka ponit siis näyttivät kivoilta niin taustat suorastaan hirvittivät tätä pikkuista kuvaajaa. Siispä vastoin kaikkia omia odotuksiani löysin itseni kököttämästä kuvanmuokkausohjelmien vieressä yrittäen siistiä ponien taustoja. Osasa homma oli helppo, jonkin valkoisen tolpan poistaminen ponin pään takaa, mutta siinä kohtaa kun rupesin trailereita poistamaan rakennekuvien taustalta meinasi itku päästä. Vaikka jälki ei välttämättä ollut kaikkein parasta tai millään lailla ammattimaista, opin tuosta projektista silti paljon. Onnistuin myös saamaan käytössä olevista työkaluista jälleen enemmän irti ja jälkeä siistiytymään viime vuoteen verrattuna. Muutamaan otteeseen onnistuin taustan muutossa jopa harjan kohdalla, mikä on ollut itsellä hirmuisen suuri kompastuskivi!

Kuvasivuille toki meni enemmän alkuperäistä materiaalia, mutta tänne blogin puolelle ajattelin uskaltaa laittaa näitä enemmän muokattuja versioita. Älkää liian kriittisiä olko, mutta toki kaikkein näkyvimmät virheet saa osoittaa. Ottakaa kuitenkin huomioon, että kyseessä on vielä opetteleva harrastaja vähän vajain välinein.
5 kommenttia:

 1. Aivan upeita kuvia ja niin sulosia poneja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ponit tosiaan olivat hienoja, niitä olisi katsellut enemmänkin :)

   Poista
 2. Onpas komeita malleja ollut sulla! Minun silmään tosi kivoja kuvia, hyvin siis onnistuit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oripäiville kun tunkee niin on väkisin komeita malleja :D

   Poista