lauantaina, maaliskuuta 10, 2018

Salama ensimmäistä kertaa hevostestissä

Pari postausta takaperin näytin teille hieman uutta kalustoa: speedliteen sopivan softboxin. Tarkoituksena oli pikkuhiljaa alkaa ottamaan valoja mukaan hevoskuvaukseen, toki pienen treenin jälkeen. Ajatuksena pitää nyt vielä vain yksi valo, opetella sillä, ja kun yhdellä alkaa sujua ja alan hallitsemaan sen käytön suhteellisen hyvin, voin innostuessani harkita toisen valon ostoa. Mikäli homma ei innosta saa kokeilu jäädä yhteen salamaan härpäkkeineen. Toki ymmärrän jo nyt, että kahdella valolla saisi vielä parempaa jälkeä aikaan kuin yhdellä, mutta en viitsi laittaa rahaa noihin kiinni, jos homma ei innostakkaan.

Näiden kuvien tarkoituksena oli olla ensimmäinen kosketus salamoiden maailmaan. Testata hiukan, riittääkö pikkuisessa speedlitessäni tehot ja millaista valoa saan sillä aikaan. Tuloksena: tehot riittävät ainakin lähietäisyydellä ollessamme. Seuraavaksi alkaakin sitten se hankala osuus, valon käytön opetteleminen. Periaatteessa ymmärrän miltä kuva tulee näyttämään kun valo tulee tietyistä suunnista, mitä tapahtuu kun siirrän salamaa kauemmas tai lähemmäs jne., mutta teoriassa ajattelu on aivan eri kuin käytännössä. "Periaatteessa tietäminen" ei ihan riitä sitten kun oikeasti ollaan paikalla ja pitäis alkaa kuvaamaan. Käytännössä se valon käyttö ei ollutkaan ihan yhtä helppoa kuin ajatuksissani. Sen suuntaaminen on haastavaa ison eläimen kanssa, ja valoa karkailee pienessä tilassa paikkoihin mihin en haluaisi sen menevän. Mutta tästä ei lannistuta, vaan kääritään hihat ja aletaan hommiin. Armoton opiskelu ja testailu alkakoon. Kiva sitten joskus nähdä, miltä kuvat oikeasti näyttävät kun niitä valoja osaa käyttää. 

Täytyy kuitenkin myöntää, että vaikka otettiin ihan vaan testimielessä näitä kuvia, niin sattui sinne joukkoon muutama mistä oikeasti ihan tykkäsin. Varsinkin tämä ensimmäinen sarjasta. Luottomallina ihana pieni Ida, joka ei pelkää mitään ja jonka saa vääntää vaikka solmuun ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti