lauantaina, maaliskuuta 03, 2018

Temppuponi, pomppuponi


Helmikuussa matkani vei useampaan kohteeseen, mutta tätä reissua en ihan hetkeen unohda. Miten sitä kuvailisi? Jotenkin ehkä vastakohtien juhlaksi. Koko hommahan alkoi siten, että ajoin tallin risteyksestä ohitse ja hetken jouduin miettimään miten pääsisin oikeaan paikkaan. No, ei nämä vastoinkäymiset siihen loppuneet, vaan meidän pikku korppu (automme...) onnistui jäämään pihatielle kiinni ylämäkeen. Siinä se seisoi, ei mennyt eteen sutimiseltaan, eikä oikein taakseppäinkään voinut päästää. Muuten olisimme olleet pitkällä ojassa. Onneksi paikalta löytyi huippu ajotaidot omaava henkilö, joka taiteili auton irti pyörätien levyisellä paikalla ja korppu saatiin turvallisesti parkkiin. Kyllä siinä itsellä oli jo sormi pitkällä suussa. Luulin, että tämän päivän vastoinkkäymiset olivat jo siinä, mutta EI! Koska pakkasta oli jonkin verran, ja kuvasimme kolme hevosta, meni aikaa ulkona kylmässä hyvä tovi. Tästä asiasta ei rakas pieni puhelimeni navigaattoreineen tykännyt, joten sain lähteä paikalta ilman navigaattoria... Onneksi olin menossa vain kotiin ja löysin itseni tutulle isolle tielle.

Vastakohtana noille vastoinkäymisille tosin kuvat onnistuivat paremmin kuin pitkään aikaan, ja kuvattavanakin oli muuta kuin klassisia poseerauksia. En tätä tiennyt etukäteen, mutta paikalla selvisi kuvattavan shetlanninponin osaavan jos jonkinnäköistä pientä temppua. Tottakai innostuin asiasta ihan mielettömästi, ja niin syntyi liuta erilaisia pystyynnousu ja jalannostokuvia. Tämä oli itselleni todella piristävää ja inspiroivaa vaihtelua, ja innostus näkyy ehkä vähän kuvistakin. Näihin kuviin nimittäin jaksoin käyttää keskimääräistä enemmän aikaa jälkikäsittelyn merkeissä. Pystyynnousukuviin on molempiin käytetty aikaa n. 1,5h viilaillen ja maalaillen. Jalannostokuvaan n.45min. Pääkuvat sun muut menivätkin sitten normaalien käsittelyaikojen puitteissa.

Haluatko muuten nähdä joistakin kuvista ennen/jälkeen pareja? Käsittelypostauksia julkaisen ajoittain, joten toiveita voi heitellä postausten alle. Koitan sitten muistaa poimia toivottuja kuvia mukaan esimerkkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti