torstaina, huhtikuuta 19, 2018

Epäonen sunnuntai15.4 Sunnuntaina oli vuorossa 1-tason esteratsastuskilpailut Turun Artukaisissa. Lähdin paikalle inan puolikuntoisena, olin menettänyt ääneni muutamaksi päiväksi ja puhuessa ääni rohisi edelleen aika reilusti. Paikalla olin lähes koko kisojen ajan. Ainoastaan kaksi viimeistä luokkaa jäivät kuvaamatta, kun sateen alkaessa valon tulo maneesiin loppui ja kuvaamisessa ei ollut enää järkeä.

Sinänsä kuvaaminen oli ihan ok, esteitä kuvattavaksi oli se n. 2kpl/ratsukko. Artukaisten maneesissa joutuu kuvaamaan maneesin toisesta lyhyestä päädystä, jossa katsomo sijaitsee. Maneesi itsessään on ihan ok aurinkoisella säällä, siellä pitkät sivut ovat täynnä ikkunoita, mistä valoa pääsee reippaasti sisään. Kaikkein onnistuneimmat kuvat tulevatkin yleensä näiden ikkunoiden alta. Kuvat itsessään eivät tältä kerralta ole kummoisia, aika peruskauraa kisakuvia.

Mielenkiintoisin tapahtuma sattui kuitenkin vasta kisojen jälkeen. Päätin olla fiksu ja käydä kaupassa ennen kotiin menoa. Pihalle päästyäni nappasin pussini ja kassini autosta ja ... kolikolikoli ... kamerani tipahtaa kameralaukusta suoraan asfaltille. Siinä kohtaa taisi sydän jättää yhden lyönnin välistä, pelästyin niin vietävästi. Laukun kiinnike oli pettänyt ja tämän johdosta kamera putkineen pääsi luiskatamaan sieltä ulos suoraan sateesta lilluvalle asfaltille. No mitäs siinä, kamera äkkiä kantoon ja sisälle tarkastamaan toimiiko se vielä. Eikä siinä vielä kaikki! Sisälle päästyäni sain pian lähteä takaisin ulos metsästämään valikkorullan päällisiä! Ne kun olivat huomaamattani rytäkässä irronneet ja jääneet kävelytielle makaamaan. En tiedä mikä onnenkantamoinen siinä sitten oli matkassa, mutta juoksin äkkiä ulos (vielä ilman takkia...) ja löysin kuin löysinkin irronneet osat. Korjaustoimenpide on tällähetkellä aika karu, sillä liimat valikkorullan kuvista ovat lähteneet irti.  Tuo valikkorulla oli siis kahdessa osassa. Sisäosan klipsautin takaisin paikoilleen ja pääliosan kuvakkeet teipillä kiinni. Kesään mennessä tuokin kai pitää nyt sitten käydä korjaamassa. Onneksi tällä hetkellä vaikuttaa siltä, ettei obiskan tai kameran sisällä ole käynyt sen suurempaa vahinkoa.
Sitten vielä perään muutama kuva Artukaisista. Kuvista näkee selvästi, minne on tullut ikkunoista valoa ja minne ei. Mitä olette muuten tykänneet kun viimeiseen muutamaan postaukseen on nyt laitettu kuvista valotustietoja?


1/320 f4 ISO5000 + LR valotuksen korjaus hieman ylöspäin

1/320 f4 ISO5000 + LR valotuksen korjau +0,64. Selkeästi näkyy kuinka ollaan maneesin pimeässä nurkassa.

1/320 f3.2 ISO5000 + LR valotuksen korjaus hieman ylöspäin

1/320 f4 ISO5000 + LR valotuksen korjaus hieman ylöspäin

1/320 f3.2 ISO5000 + LR valotuksen korjaus hieman ylöspäin

1/320 f3.2 ISO5000 + LR valotuksen korjaus hieman ylöspäin
 
1/320 f2.8 ISO6400 + LR valotuksen korjaus hieman ylöspäin. Taas ollaan pimeässä nurkassa

1/320 f2.8 ISO6400 + LR valotuksen korjaus hieman ylöspäin. Sateen aikanakin ikkunan alla sai vielä ihan ok kuvaa.

6 kommenttia:

 1. Tykkään tosi paljon valotustiedoista. Niistä on iloa omassakin kuvaamisessa. Mieletön tuuri, ettei hajonnut mitään suurempaa. Millä objektiivilla kuvasit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tietää! Muutamaan ajastettuun postaukseen noita tietoja ei nyt tule, mutta tiedänpähän jatkossa ruveta taas valotustietoja laittamaan kuvien alle. Kuvasin tuolla mun työjuhdalla, 70-200mm f2.8 :) mulla se vakaajaton versio.

   Poista
  2. Olen miettinyt saman putken hankkimista ja just tätä vakaajalla vai ilman. Kenties nyt uskallan sen investoida.

   Poista
  3. Joo ja jos on epävarma niin kannattaa ehdottomasti googletella arvosteluja molemmista putkista, voi sitten miettiä mikä sopii parhaiten itelle!

   Poista
 2. Mukavaa kun on nuo valotustiedot, kiva vähän nähdä millaisia asetuksia käyttää :) ja huh, onneksi ei nyt ilmeisesti kamalampaa vahinkoa sattunut! Tuollainen tilanne kyllä aiheuttaa melkoisen sydänpysähdyksen 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että noista tiedoista voi olla hyötyä! Ja toden totta pakokauhu kieltämättä nousi aika tehokkaasti tuossa tilanteessa :D

   Poista