keskiviikkona, huhtikuuta 25, 2018

Vaihtoehtoiset höyhenet


Edeltävässä postauksen kuva oli tosiaan tämän tuotoksen pääkuva, se jonka itse nostin esille ja mikä vastasi eniten mielikuvaa siitä kuvasta, jota olin lähtenyt toteuttamaan. Tässä postauksessa taas ovat kaikki ns. hylätyt vaihtoehdot. Toki näissäkin on muutama kuva, mistä pidän aika paljon. Esimerkiksi postauksen ensimmäinen kuva on sellainen, jonka erilleen nostoa harkitsin pitkään. Minuun siinä nappasi hevosen ilme, siinä on jotain erilaista verrattuna muihin kuviin, joissa hevonen näyttää suhteellisen hyväntuuliselta. Toinen, mikä vähän sivuaa ideaa on postauksen kolmas kuva. Siinä vain rajaus ei lopulta napannut ihan yhtä hyvin, periaattessa se toimii suhteellisesti, mutta silti tuntuu kuin kuvasta puuttuisi jotain. Samalla sarjaan tuli otettua myös muutama ihan ns. tavallinen pääkuva. Nuo pääkuvat ovat ihan kivoja peruskuvia, mutta siinäpä niiden vika piileekin. Ihan tavallinen kiva perus pääkuva ei nyt tähän kelvannut alkuunkaan.

Salamatreeninä tämä oli kuitenkin ihan mahtava keikka. Hevonen oli kärsivällinen ja olosuhteet sellaiset, että ei haitannut vaikka välillä sohlasin välineiden kanssa. Kokonaisuudessaan tämä on salamakuvaustesti nro 3 missä on hevosia mukana. Toki tuon pikkusalaman tehot eivät meinaa riittää tähän hommaan, mutta silti pidän noista heijastumistaa ja syvyydestä, jonka se tuo kuviin. Suunnitelmissa minulla oli hankkia hieman tehokkaampi kannettava salama, mutta tuo haave jää varmaan ensi vuoteen, kun kamerasäästöt piti kanavoida hieman uudelleen. Koitan piakkoin kirjoitella syytä, syy ei ole mikään negatiivinen, itseasiassa aika positiivinen, pääsen toteuttamaan yhden pitkäaikaisista haaveistani!


Sulkakuvien ohessa otimme vielä muutaman tavallisen potretin, sekä testattiin vielä savuja. Noita savuja testailen ohimennen aina vähän väliä, sillä haluan oppia hahmottamaan millä tavoin minun kannattaisi käyttää niitä, jotta jäljestä tulisi kaikkein hienoin. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kunnon syvyysvaikutelmaan tarvitaan kaksi savupötköä ja yksi hyvin aktiivinen assari. Tässä postauksessa olevassa savukuvassa on vain yksi savu käytössä, ja savu on yhdistety useammasta ruudusta yhteen kuvaan. Tämä osittain siksi, että tuuli vei savut mennessään ja hyvin ohuena nauhana.

Tämä on muuten otettu kentältä. En voinut olla hyödyntämättä tuota ihanaa peltotaustaa vaikka se vaatikin hieman työtä.

Tästä tuli muuten kertaheitolla yksi lemppari peruspotreteistani!
Inan erilainen asento ja katse tekevät jo todella suuria muutoksia kuvaan.

Savua taakse! Tässä kuva näyttää niiiiin lättänältä kun savua on vain edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti