lauantaina, kesäkuuta 30, 2018

Kisaviikon reportaasi 2018


Monena vuotena olen haaveilut matkaavani Ypäjän kisaviikoille. Aina oli kuitenkin jotakin brobleemaa, suurimpana ehkä lomien puute. Kuitenkin viimein tänä vuonna lomat osuivat kohdilleen, joten uskalsin varovaisesti aloittaa kisaviikon kuvaussuunitelmia. Tosin tänä vuonna ongelmaksi muodostui paikalle kulkeminen, jonka kuitenkin ihmeen kaipalla sain sujumaan suuremmitta ongelmitta!

Ensimmäiseksi mietin minä päivinä menisin paikalle. Alkuperäisen suunnitelman mukaan menisin joko tiistaina tai keskiviikkona katsomaan maastorataa, to tai pe koulu-/esteratsastusluokkia ja viimeiseksi lauantaina pääsisin helpoiten paikalle omalla autolla ajaen. Eli yhteensä menisin paikalle kolmena päivänä. Lopputuloksena: paikalla viisi päivää. Mites siinä nyt niin kävi?

Suunnitelmat muuttuvat minulla kisojen osalta aika nopeasti lennosta. Kun kuulin, että tuttu olisi menossa katsomaan maastoratoja sekä ti että ke, löyttäydyin siihen mukaan, ja vielä silti  tiistain aikana keskiviikkoonkin tuli muutoksia. Tuttu pääsi paikalle aina vasta iltapäivästä, mutta mieheni oli menossa loimaalle töihin keskiviikkoaamuna.. Häneltä siis kyselemään josko voitaisiin ajaa Ypäjän kautta ja sitten tulisin tutun kyydissä kotiin.

Torstaista sovin kaverin kanssa, että ajeleisin loimaalle junalla ja hän nappaisi minut siitä kyytiin ja illalla pääsisin hänen kyydissään kotia. Perjantaina taas alkuperäisen suunnitelman mukaan minun piti mennä samaisen kaverin kyydissä aamulla Ypäjälle ja ajella iltapäivällä kotiin junalla. Onnekseni sain kuitenkin meidän auton käyttöön jo perjantaina joten pääsin onnellisesti itse ajelemaan paikan päälle sekä perjantaina, että lauantaina! Voin kyllä sanoa, että huhhuh.. Melkoista säätämistä.

Kisaviikko oli muutenkin hyvin erilainen verrattuna normaaliin kisakuvausreissuuni. Tällä kertaa oli luvannut hieman autella järjestäjiä, ja normaalin kentän reunalla istumisen lisäksi koitin toimittaa kuvia pressille, jotta pääsisivät lisäämään niitä julkaisuihinsa. Tässä kohtaa kohdattiin seuraava ongelma. Miten sitä toimittaisiin kun normaalisti kuvaan vain pelkkää Raw-kuvaa. Yhden iltapäivän pähkäiltyäni, löysin kuitenkin tuplatallennuksen raw+jpeg yhdistelmästä avun ja pienen muistikorttitaktikoinnin jälkeen homma alkoi toimia! Luokan jälkeen pienet jpeg kuvat pressiin, jossa oli lukijani valmiina odottamassa ja he saivat aina pitää pienemmät muistikorttini seuraavan luokan ajan (vaihtelin aina kahta pikkukorttia, jolle tallensin jpeg kuvaa) ja latailla tarvitsemansa kuvat. Erilaista, mutta samalla mielenkiintoista!

Sitten hieman kisaviikon lukuja. Tiistaina aloitettiin vähän kevyemmin, parin tunnin kuvaamisella ja illalla ehti kuvat vielä käydä läpikin. Siitä eteenpäin ei mentykkään sitten enää ihan niin kevyellä.

Kuvaamiseen käytetty aika:
Tiistai: 15:00-16:45 (1h,45min)
Keskiviikko: 9:00-17:55 (8h, 55min)
Torstai: 9:00-18:30 (9h 30min)
Perjantai: 7:30-20:30 (13h) + Varsojen kuvaamista 20:40-21:20 (40min)
Lauantai: 9:00-16:00 (7h)

Käsittelyyn käytetty aika
Tiistai: n. 2h
Seuraavan viikon maanantai: 10h
-II- Tiistai: 10h
+ kuvien lähettäminen eteenpäin n. 6h

Sellaiset luvut siis noin arviolta. Käsittely meni paljon nopeammin kuin ajattelin, mutta ilmeisesti uudesta koneesta on aika paljon hyötyä. Kuvia tuli yhteensä kotiin n. 10 000 kappaletta, joista 4009 on galleriassa esillä.

Hulluako? Ehkä joskus. Samalla vaan aika palkitsevaa, mutta kyllä sitä aika omituisia harrastuksia taitaa omata. Ei tässä auta kun nostaa hattua kisajärjestäjille. En halua edes kuvitella kuinka monta tuntia he laittavat noihin kisoihin kiinni.

Kaikki kisaviikon kuvat muuten löytää täältä: https://photoma.galleria.fi/kuvat/2018/12-16.6+Kisaviikko,+Yp%C3%A4j%C3%A4/

Lauantain Junnu ja ponicupissa päätin panostaa laatuun enkä määrään. Kuvasin siis YHTÄ estettä.
Ja täytyy sanoa, että olen tyytyväinen. Eipä ole näin kivoja estekuvia tullut pitkään aikaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti