torstaina, kesäkuuta 14, 2018

Kun hevosta ei voi juoksuttaa vapaana?

Kuva huijjaa. Niinhän se on. Tai jos kuva ei varsinaisesti huijjaa niin viimeistään järkevä määrä photoshoppia auttaa huijaamaan pientä ihmissilmää. Asiassa on hvvät sekä huonot puolensa. Hyvänä puolena mainittakoon se, että photoshoppi on äärettömän kätevä tilanteissa, jossa olisi esimerkiksi mukava saada hevosista hillittyjä irtojuksutuskuvia, mutta turvallisuuden tai käytettävissä olevan ympäristön takia tämä ei ole mahdollista.

Itse käytän paljon hyväkseni hevosen juoksuttamista ympyrällä varsinaisen irtojuoksutuksen sijasta. Homma on turvallisempaa, hillitympää, pysyy käsissä ja järkevän matkan päässä kuvaajasta. Toki tämä tietää suurempaa työmäärää jälkikäteen koneen vieressä, mutta kivempi se kuin ei kuvia ollenkaan. Helpointa on jos hevoselle saa vielä naruiimun ym. vastaavan päähän, ei tarvitse huolehtia kuolaimista ja muista ylimääräisistä naruista. Toki juoksutuksessa on omat ongelmansa, äärettömän työmoraalin omaavat hevoset todellakin näyttävät helposti siltä kuin olisivat töissä. Irtojuoksutukseen verrattuna ilmeet siis ovat rauhallisempia. Joskus ei oikein innostuneita korvat hörössä kuvia meinaa saada irti edes yrittämällä, kun kuvattava hevonen ajattelee niin vahvasti nyt olevansa töissä.

Toki näin toimiessani minun pitää myös tiedostaa se, että koska taitoni ovat vielä vähän vajaavaiset osassa kuvia riimun poistojäljet saattavat inan vilahtaa. Se ei toki ole tarkoituksena, mutta välillä poisto on kuvasta riippuen hieman kinkkistä, minkä takia suttuja jää näkyviin vaikka niistä kovasti koittaa päästä eroon. Eikä siinä vielä kaikki, noloin juttu mikä itseltä joskus jää huomaamatta on liinan varjo! Se on sellainen pahanainen salakavala asia, mitä ei siinä käsitellessä tule aina ajatelleeksi...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti