lauantaina, kesäkuuta 23, 2018

Voikukkapelloilla


Voikukkapellot, unohdettu ja hylätty kuvauksen kohde. Usein voikukkaa tulee ajateltuna vain keltaisena rikkakasvina. Harvalle kotipihalle tuo on tervetullut asukki. Itse löysin voikukan  kuitenkin kuvausmielessä vasta pari vuotta sitten, kun kuvasin sattumalta nuorta vuotiasta pellossa mikä oli täynnä voikukkia. Tuolloin totesin, että itseasiassa se keltainen kukkanen näyttää aika upealle kun sitä kasvaa laajana merenä pitkin heinikkoa. Siispä ei tarvinnut kauaa miettiä missä kuvataan kun saavuin tämän keltaisen tamman talliin. Tilan omistajalta lupa matkaan ja vielä koskemattomille laidunmaille kuvaamaan.

Kuvaan yllättävän harvoin varsinaisia "laidunnuskuvia". Nyt kuitenkin voikukkien keskellä seisoskelu omaan silmääni huusi rauhallisia kuvia, joten päädyttiin kuvaamaan "laiduntavaa" hevosta, korostaen ihanaa kesäpäivän lämpöä ja rauhaa. Samalla halusin jotenkin saada nuo voikukat siellä taustalla vielä suurempaan huomioon kuin ympäriinsä kaahottavan hevosen kanssa olisi ollut mahdollista. Jotenkin tuon tamman olemukseen vain sopi tuo laidunnusfiilis niin äärettömän hyvin.

Koska hevonen oli rauhallinen ja yllättävän kärsivällinen päätin samalla kertaa harjoitella toisenkin laista kuvaamista. Viime kuukausien kuvauksissa olen pyrkinyt miettimään myös kuvan "kolmiulotteisuutta" poseerauskuvia otettaessa. Tamman tallitiellä kasvoi kauniita koivuja, joten päätin yrittää miten niiden kanssa onnistuisi osan lehtien saaminen hevosen eteen ja osan taakse. No eihän siitä oikeasti mitään tullut, koivut eivät olleet ollenkaan tarpeeksi runsaita tai roikkuvia, mutta yritys oli hyvä ja idea oikeaan suuntaan. Samalla visitoitiin nopeasti myös omenapuun katveessa.2 kommenttia:

 1. Huikean kauniita kuvia! Itselläni valokuvaus on aivan lapsenkengissä näihin verrattuna. Kuvata pitäisi rutkasti enemmän ja lightroomilla käsittelen, mutta hyvin perusjuttuja vain, siihenkin täytyisi perehtyä lisää. Kovin inspiroivia tälläiset blogit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla jos blogi inspirio! Vaikka paljon kirjoittelen itselleni, niin onhan se mukavaa jos joku muukin näisät hyötyy :)

   Paljon käytän omassakin työnkulussa nimenomaan lightroomia. Perus kisakuvat ja arkistokuvat eivät muuta koskemista saakkaan, nämä yksittäisten hevosten kuvat nykyään pyöräytän usein myös photarin kautta kun usein ei ole mahdollista ihan suoraan toteuttaa sellaisia kuvia kuin olisin halunnut. (esim juuri vapaanapidot ym.). Tämä toki tekee sen, että kuvajonot ruuhkautuu, mutta pakko uskotella itselleen että "hyvää" (toivottavasti...) kannattaa odottaa :D

   Poista