sunnuntaina, heinäkuuta 22, 2018

Before/After + työnkulku


Lupasin jo aikoja sitten näyttää tuosta liehuvasta mekkoprojektista before/after kuvapareja. Sinänsä hauska, että noihin on käytetty enemmän aikaa kuvankäsittelyyn ja fiiliksen luomiseen oikeanlaiseksi paljon pidempään, kuin ehkä normaalisti tulisi käytettyä.

Hauska muuten nyt jälkeenpäin kun palasin noiden kuvien pariin niin sieltä seasta löytyi vielä muutama mitkä huutaisivat tekemistä ja käsittelyä.. No ehkä sitten joskus talvella kun on taas enemmän aikaa.

1. Seuraava kuva on suoraan Raw kuva kamerasta.
Päivähän oli todella pilvinen, ja itseasiassa tässä kohtaa kuvauksia jo alkoi sadetta tihkuamaan taivaalta, joten kuva on hyvin blankko ja harmaa. (no rawit nyt yleensäkkin on aika harmaita ennen käsittelyä)


2. Ensimmäisenä siirsin kuvan Lightroomiin, jossa tein hieman perussäätöjä.


3. Siirsin kuvan photarin puolelle. Ihan ensimmäisenä hävitin avustajan taustalta ja uudelleen blurrasin taustan. Kuvaustilanteessa kun en voinut käyttää ihan niin suurta aukkoa kuin olisin halunnut. Lisäksi löysin taustan käsittelyyn muutaman uuden kivan tekniikan, joita hlusin koittaa. nämä kuvat sopivat hommaan täydellisesti.


4. Tämän jälkeen maalailtiin ja korosteltiin hieman valoja.


5. Ja lopuksi vielä värien muunnos haluamanlaisekseni. Kun nyt viimein löysin nuo photarin kunnolliset värityökalut, niin olen päässyt viimeistelemään noita kuvia ihan eri tavalla. Siitä tulee ihan huippu fiilis, kun viimeistään värejä inan viilaamalla saa haluamansa lopputuloksen aikaan.

1 kommentti:

  1. Hei täähän olikin mielenkiintoinen postaus! Kiva nähdä kuvan työstäminen tällä tavalla vaihe vaiheelta. Hyvää työtä oot kyllä tehnyt!

    VastaaPoista