sunnuntaina, heinäkuuta 15, 2018

Uutta kalustoa!

Pidemmittä puheitta tervetuloa kameralaukkuun 
Canon 16-35mm f4
ja
Hoya pyöröpolarisaatiosuodin!Oikeammin sanottuna putkilo itseasiassa saapui jo alkukesästä, pyöröpola juuri ennen Ypäjän kisaviikkoa. Näitä ei ole pääasiassa tarkoitettu hevoskuvauksen puolelle vaan enemmänkin reissuihin mukaan. Oikeastaan suurin syy laajiksen ostoon oli se, että olen vihdoin ja viimein monen vuoden odotuksen jälkeen pääsemässä reissuun Norjaan vuonoille ja Lofooteille ja laukusta puuttui laajemman pään optiikkaa. En millään malta odottaa! En nyt varsinaisesti mikään maisema/luontokuvaaja ole, mutta ei tuollaista valokuvaustilaisuutta voi päästää näpeistään.

Voinkin heti muuten kertoa, että ihastuin tuohon 16mm-20mm alueeseen. Tuon laajan pään vääristymästä ja kohteen mittasuhdemuutoksista saa hauskoja tehokeinoja niin halutessaan. Ei sitä näköjään ihan turhaan ole pari vuotta pohtinut että pitäisikö sitä viimein ostaa optiikkaa myös laajempaan päähän. Toki olisin voinut vielä vähän säästellä ja hankkia 2.8 version, mutta koska suurimmaksi osaksi tuo putki tulee olemaan käytössä reissuilla, niin ajattelin 4 aukon riittävän vallan mainiosti. Varsinkaan kun en meinannut harrastaa varsinaista yö/tähtikuvaamista.

Eikä sinänsä, tuo laajis on silti päässyt käyttöön jo sekä kissakuvauksen, että hevoskuvauksen puolella. Noista hevoskuvista myöhemmin vielä lisää, mutta pistän perään muutaman maistiaisen mitä tällä on nyt tullut jo otettua näistä normaalemmista kuvauskohteistani. Pyöröpolaakin on ehditty testailemaan, mutta mitään varsinaista kuvaa en ole ehtinyt käsitellä valmiiksi saakka.

Laajistesti nro 1. Kohteena tietenkin meidän muruset.

Onko mikään hauskempaa kuin laajis ja lähelle tuleva kissan nenä? <3

35mm päälä otettu, kuvasuhteet ei vääristy enää samalla tavalla

Korvat jäi, mut mitä pienistä kun toinen on söpö <3
Laajis tositoimissa hevosen kanssa (näitä tulossa lisääkin, en malta odottaa!):Tätä postausta lukiessanne, minä saatan olla jo Norjan puolella. Kuvia en saan näytille vasta kun pääsemme kotiin, mutta instan storyyn saatan jotain pientä laitella, eli kannattaa laittaa seuraukseen @makiannika vaikkei hevoskuvausta reissu varsinaisesti sisälläkkään.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti