perjantaina, helmikuuta 01, 2019

Elämäni ensimmäisessä workshopissa!


Monenkin tuntema Vuolan Jaana suunnitteli tuossa 2018 syksyn lopulla workshopin meille muille kuvaajille. Suomen hevoskuvaajien yhteisessä ryhmässä oli ollut puhetta siitä, kuinka olisi mukava osallistua workshoppiin, jossa vain kuvattaisiin eikä niinkään käytäisi lävitse tekniikkaa kuin käsittelyäkään. Eli kamera käteen ja yhdessä menoksi- tekniikalla liikkeelle. Jaana nappasi toiveestamme kopin ja järjesti toivomamme tyyppisen workshopin heti tammikuun alkuun. Odotusten vastaisesti täällä Turun seudulla oli silloin luntakin!

Kuvattavia hevosia oli yhteensä kuusi kappaletta ja lisäksi linssiemme eteen pääsi yksi aasi. Suunnitelmissa oli niin savukuvausta, irtojuoksutusta, poseerausta kuin hienoja maisemiakin. Oli erittäin mielenkiintoista nähdä, miten joku muu ohjaa tilannetta, valitsee paikat ja hoitaa muutenkin koko kuvaustilanteen. Omalla tavallaan oli myös hauska kävellä "valmiiseen pöytään" ja valmiiden mallien luokse ilman, että tekee mitään muuta kuin valitsee oman kuvakulmansa ja asetuksensa. Samalla oli myös hauska huomata, kuinka outoa oli kun ei itse voinut vaikuttaa tilanteeseen mitenkään muuten kuin omalla sijoittumisellaan. Jopa ehkä hieman ärsyttävää näin ihmiselle, joka on tottunut tekemään paljon yksin ja ohjailemaan tilannetta osaamallaan tavalla.

Mielenkiintoista onkin ollut seurata myös sitä, mitä muut ovat tuottaneet ulos. Vaikka samassa paikassa on ollut 7 kuvaajaa, ovat jokaisen kuvat hyvin omaleimaisia ja erilaisia. Samalla näkee selvästi jokaisen mieltymykset asentoihin, väreihin ja hevosen ilmeisiin. Kiinnostavaa! Monen kanssa olimme samaa mieltä siitä, että yhteisöllisyyttä on suomen heppakuvaajissa aivan liian vähän. Tiedä sitten pitäisikö tästä ottaa itse koppia ja koittaa jossain välissä järjestää jotain yhteistä häppeninkiä. Pitääkin jäädä miettimään.

Olen itse vielä hävyttömän kevyesti ehtinyt perehtymään workshop päivän kuviin, mutta niitä teen aina kun aikaa löytyy. Menee omien ns. hiljaisten projektien joukkoon, sillä tuosta päivästä minun ei ole tarkoituskaan saada hirmuisella vauhdilla materiaalia ulos. Ensisijaisena tulevat kuitenkin ne kuvaukset, missä muita ei ole ollut osallisena ja omistaja ei muilta ole saamassa kuvia. Kuvia tulee siis todennäköisesti tippumaan esille lisää, vähän vain myöhemmin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti