Kameran takana

Kuvien ja blogin takana pyörii vuonna -93 syntynyt nuori nainen, alkujaan varsinais-suomesta. Lukio tuli suoritettua jo vuonna 2012, Yliopistosta valmistuin vuonna 2017. Nykyään oleilen normaalissa työelämässä ja kuvaaminen toimii vähän vakavampana vapaa-ajan harrastuksena.

Heppatyttö olen ollut 10 vuotiaasta, jolloin päädyin ensimmäiselle ratsastuskoululle ratsastamaan. Tästä eteenpäin hevoset ovat kuuluneet kiinteästi elämääni niin ratsastuskoulun kuin liikutushevosten muodossa. Nykyään ratsastuskoululla käyminen on jäänyt kokonaan pois, sillä vakiotunnin pito kotipaikkaunnalla kävi mahdottomaksi opiskelupaikkakunnalle muuton myötä. Omaan hevoseen ei vielä resursseja millään löytyisi, eikä sellaista olisi tähän elämäntilanteeseen järkevää hankkiakkaan. Elämässäni on kuitenki pyöriny kaksi hevosta, joista toista kävin ratsastamassa nelisen vuotta, kunnes käyminen oli pakko lopettaa opiskelujen takia. Toista ratsastan ja käyn moikkailemassa edelleen säännöllisesti pari kertaa viikossa, lomakausilla välillä useamminkin. Tuo tamma on kulkenut elämässä mukana jo 8 vuotta.

Kuvaaminen lähti liikkeelle oikeastaan hevosharrastuksen myötä. Alkuun kuvailin paljon silloisia itselle tärkeitä ponjea ja pikkuhiljaa siirryin kuvaamaan tuttuja kisoissa, josta kunnon kuvauskärpänen lopulta puraisi. Virallisesti voidaankin sanoa kuvaamisen alkaneen vuoden 2008-2010 paikkeilla. Yhä edelleen rakkaus hevosiin näkyy kuvissani näiden eläinten ollessa lähes pääasiallinen kuvauskohteeni. Pyrin jatkuvasti kehittymään harrastukseni parissa, ja kaikeksi onneksi harrastuksen alkuajan osaamistasosta on tultu jo jonkin verran ylöspäin. Kalustokin on pariin otteeseen uudistunut, ja uusia tekniikoitakin tullut mukaan. Vielä on kuitenkin pitkä matka edessä tavoitellessani ajatusta hyvistä hevoskuvista. Päämääränäni onkin jonain päivänä osata kuvata hevosia ihmisineen siten, että kuvista välittyy hevosen eleganssi, voima ja sielukkuus, sekä hevosen ja ihmisen välinen yhteys. Tavoitteenani on myös laajentaa valokuvauksen opettelu muihinkin eläimiin.

Kuvauskalusto:
- Canon EOS 5D Mark III
- Canon 70-200mm f2.8L
- Canon 40mm f2.8 STM
- Sigma 105mm f2.8 Macro© Mari Soiniitty

6 kommenttia:

 1. Hei, millä olet tehnyt nuo alaspäin tulevat vaihtoehtolinkit ylävälilehtiin? Haluaisin itselleni samanlaiset erääseen bloggerissa tehtyyn grafiikkablogiin mutta en tiedä miten. Olisiko neuvoja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en osaa kovin paljoa koodien kanssa temppuilla, joten en valitettavasti osaa sen tarkemmin kertoa. Tämä blogipohja on vapaasti käytettävissä oleva blogipohja, jossa nuo alasvetolaatikot olivat koodeissa valmiina. En siis valitettavasti osaa auttaa asian kanssa sen enempää :/

   Poista
  2. Mikä pohja tämä sitten on? O_O Löytyykö siis ihan bloggerista vai onko kopioitu jostain?

   Poista
  3. Hitsi kun en muista enää sitä sivuston osoitetta kun tämä on ollut mulla jo niin kauan. Koita googlen haulla "free blogger templates", sitä kautta löytää sivustoja, joista löytyy osasta ladattavia malleja. Yllättävän monessa on nuo vetolaatikot :) Myös tuolla mun blogin alapalkissa on tuo copyright osuus, jossa näkyy kuka tämän pohjan on alkuperäisesti tehnyt.

   Poista
  4. Hei kiitos! Haluatko kertoa vielä hankalalle anonymille miten noita käytetään?

   Poista
  5. Tottahan toki! Eli ensin lataat sen haluamasi mallin, yleensä jostain löytyy "download" nappi. Tämän jälkeen purat lataamasi kansion, jos se on pakattu, ja menet bloggerissa "Malli" välilehdelle. Sieltä klikkaa "Varmuuskopioi/palauta" ja lataat sieltä tallentamastasi kansiosta ulkoasun .XML tiedoston ja tallennat. Tämän jälkeen ulkoasua pystyy muokkaamaan html koodin kautta. Kannattaa tosin ensin ladata oma vanha malli talteen, kaikki nuo valmispohjat eivät toimi täydellisesti, niin saat sitten palautettua vanhan mallin halutessasi :)

   Poista